U記老屎忽 你問我答+咪撚入嚟+現實與理想

803 回覆
61 Like 11 Dislike
PN留名
parttime 仔 留名
有無成個career pathway , 店長,升做高級店長,再升係區域經理?
利舞台個間係咪最忙

利舞台係旗艦店,每層都有一位店長管理
唔算最忙,但好撚煩,旗艦店啲規矩捉到好正,同埋多大粒好多人會嚟煩9你
講忙一定係沙田屯市Vcity,依幾間都唔撚係人做 個個staff都要一打十

規矩捉得正我諗同美麗華個間差唔到😂
之前做過0021分店 .
太多小圈子又成日cut更.
好多新pt 入黎扮老屎忽, 仲要屌番d ft 轉頭, 再教壞新人
屌唔屌佢地好
其實返過飲食業,真係唔覺u 記辛苦
其實返過飲食業,真係唔覺u 記辛苦

有無見過毒撚入去做?比人排斥,無人同佢講野之類

經常.
我之前個間先有個叫tommy比人排斥.
上年做過旗艦店三個月 依家想返屋企附近個間做返有冇機
其實同事都唔太西只係車程太遠唔係都會想繼續返
個陣係招聘日請又想即刻賺錢先入
依家唔知入唔入得返
個陣都捱過哂d on9規矩 好就好在人工算高 同事後生 有d pic好好會教下你
利申試過ot到3am同同事一齊坐的士返屋企

可以呀 唔洗填你做過U記都得
正正常常應該冇blacklist你

要過半年先可以再入

利申我都係rejoin
有隻skinny chino 幾時會減?由上年睇到而加都係$299

另外啲casual shirt or Oxford 可唔可以唔好咁撚長,屋企仲有件3-4年前買落未著,發覺個款短身好多

啲夏天$79短袖tee,又係好似3-4年前,個啲件衫硬啲挺身啲,而加個啲薄到洗幾次會穿
有無見過毒撚入去做?比人排斥,無人同佢講野之類

經常.
我之前個間先有個叫tommy比人排斥.

排斥,即係無人同你講野,自閉自己做,一號無人理
有隻skinny chino 幾時會減?由上年睇到而加都係$299

另外啲casual shirt or Oxford 可唔可以唔好咁撚長,屋企仲有件3-4年前買落未著,發覺個款短身好多

啲夏天$79短袖tee,又係好似3-4年前,個啲件衫硬啲挺身啲,而加個啲薄到洗幾次會穿

點解skinny chino有d鋪直情冇賣
店長唔係21000喎
S2 25500
S3 29000
S4 34000
S5 39000
差唔多係咁
上年做過旗艦店三個月 依家想返屋企附近個間做返有冇機
其實同事都唔太西只係車程太遠唔係都會想繼續返
個陣係招聘日請又想即刻賺錢先入
依家唔知入唔入得返
個陣都捱過哂d on9規矩 好就好在人工算高 同事後生 有d pic好好會教下你
利申試過ot到3am同同事一齊坐的士返屋企

要過半年先可以再入

利申我都係rejoin

我唔止半年 年幾都有啦
原來可以rejoin 當時有冇填做過?
https://hypebeast.com/zh/hb1d9qs

呢個系列香港有無?
好多新pt 入黎扮老屎忽, 仲要屌番d ft 轉頭, 再教壞新人
屌唔屌佢地好

如果新pt 屌得有point既話,就要屌下d ft rt

要過半年先可以再入

利申我都係rejoin

我唔止半年 年幾都有啦
原來可以rejoin 當時有冇填做過?

做Part time每月16-20號要寫交更紙交,交下個月整月ge更,交左就冇得改.
如果你有事返唔到,一定要搵人頂更,搵唔到人頂一係出Warning,一係俾錢買醫生紙. X_x
交左更又唔一定會編更比你. 屌佢仲要次撚次星期六日夜晚先同你講你下星期你要返咩更.
做Full time更加慘,一定斷6親!
每個月只可以自由揀4日放假 (聖誕新年個D特別日子唔揀得)
其餘D假冇得揀. 每次星期六日先出下星期D更. 所以你根本冇可能一路返工一路出去學其他野.賣身比U記咁. 想約朋友食飯? SORRY呀我唔知我下星期返工咩. 星期日晚先覆到你.

好彩我個間一次過出一個月更表 btw11號前就要我地交下個月更
好想問吓有冇人試過COC

見過有人中過,冇乜嘢。都係調鋪解決

呢條友咩料?

佢做左好耐u記
以前係LT做,都係由低做起,中間好似去過東南亞做店長

黎緊新鋪店長
PT做起 之後去過菲律賓定唔知馬尼拉

佢係我前店長
利申 做左就快兩年pt狗
在你地返緊工的時候聊女女 ,其實會唔會阻著你地做野?

睇下有冇客,fitting啲staff就咪搞人啦
LT pt仔留名
屌唔屌佢地好

師兄做邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞