U記老屎忽 你問我答+咪撚入嚟+現實與理想

803 回覆
61 Like 11 Dislike

淨係知以前有羽絨
而家真係唔知 好少講
以前猖狂到係成個span唔見咗

事實證明啲賊已經唔怕啲新cable alarm
前排都有鋪冇咗幾十件羽絨 有啲冇百幾件

教學: 新既cable 扑兩野就會唔響 驚太揚既話 用把工用較剪剪一剪就完

扑好多次都響

教學: 新既cable 扑兩野就會唔響 驚太揚既話 用把工用較剪剪一剪就完

我試過啲cable alarm又響
hc舖又咁大行去cashier好撚遠
成舊直接屌落層版到 比店長見到

試過夜晚收場整掛裝
成晚可以整響六七次
cable 誤嗚好嚴重

我試過啲cable alarm又響
hc舖又咁大行去cashier好撚遠
成舊直接屌落層版到 比店長見到

果陣我大大力扑落去,俾pic 屌到飛天
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

好快開始炒啲交得少更嘅pt
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

我嗰間好似係咁逼人交更
現實返多左既時間點計錢?如果堅持返7-4半又會點?
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

On9
唔夠人用又炒人

外判定咩?
自己pt不嬲都係逐分鐘計錢
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

On9
唔夠人用又炒人

呢樣真係好戇鳩
不如叫佢地成個場都搵外判算啦

外判定咩?

全職

外判定咩?

全職

你份賣身契(合約)寫明雇主可以任意調整你上班時間,可以override勞工條例。
所以如果你堅持早走可以出warning,原因係未經批准擅自離開工作崗位
OT補水 照計你OT咗幾多分鐘出糧比你

外判定咩?

全職

你份賣身契(合約)寫明雇主可以任意調整你上班時間,可以override勞工條例。
所以如果你堅持早走可以出warning,原因係未經批准擅自離開工作崗位

咁撚垃圾既約都有人簽,咩心態
會唔會好憎啲做左一兩日就唔做既人

全職

你以為自己係做salesperson
其實係slaveperson

比人改反放工時間真係狗都唔簽
PT都係就自己反學先去做,真係白撚痴
會唔會好憎啲做左一兩日就唔做既人

見怪不怪
自己Train嘅新人
都唔會怪佢地
因為份工真係好Chur
啲2字尾嘅入嚟做Pt
聽到佢地話放工隻腳痛到要浸熱水
都覺得幾慘

無咁衰嘅又 PT如果返唔到咁早可以俾你跟返交更嘅時間返工。但收工當然無得揀
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

又話一個月點都要返50個鐘
已經盡量平日返F更 假期返C更
點知依家連續兩個星期日明明交左C更但俾人cut左

無咁衰嘅又 PT如果返唔到咁早可以俾你跟返交更嘅時間返工。但收工當然無得揀

收工冇得揀都痴撚線,做幾份pt都係pt同事大曬,夠鐘就走人 ,pt都要陪ft OT?咪撚on9啦
呢排過完年冇乜人去買野
俾人cut更

又話一個月點都要返50個鐘
已經盡量平日返F更 假期返C更
點知依家連續兩個星期日明明交左C更但俾人cut左

我個間話要80 痂撚線
番咁耐無試過交足
OT補水 照計你OT咗幾多分鐘出糧比你

咁其實人工都算高喎 一個月20日一日8個鐘13500,圍返都差唔多700蚊日

收工冇得揀都痴撚線,做幾份pt都係pt同事大曬,夠鐘就走人 ,pt都要陪ft OT?咪撚on9啦

話要完成target先放人
不過有補水咪當每日呃多廿幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞