U記老屎忽 你問我答+咪撚入嚟+現實與理想

803 回覆
61 Like 11 Dislike
想見利舞台

咪入火炕啦
大把工好做過U記
返工冇得袋電話 屋企人有事要打去公司先搵到你 前題係有人得閒聽電話
斷撚哂6親咁

岩呀~不果你做得耐同埋識多D人(pic)既話拎電話出貨埸無難度

利申做緊u記狗
長期唔夠人, 見都唔請
係咪會改原價跟住扮減價
見過一次原價299 隔一排去變左原價399 減價299

一定唔會
公司怕比人告好著重Set價錢
紅色價錢有分「限定優惠」同「減價」
限定優惠逢星期五轉。一兩個星期後會變返正價
減價逢星期二。Tag上面有紅色貼紙嘅話個價錢就只會愈嚟愈平。因為要清貨。但有時唔夠人就唔會貼貼紙,你問下啲staff個件嘢係限定/減價會好啲
以前返工識到個同事
佢做到senior 唔做先轉行
果陣24歲
咁佢咪升得好快
係咪好多女? 打算一陣見工
派6位數bouns真係估唔到

一間分店都每日做緊幾十萬生意喎

搵到唔代表會分俾你每年派兩次都算係咁

唔好以為店長易做。總部同分區經理會係9咁Chur店長,日日夜夜都要覆電話覆whatsapp。鋪頭一有咩事就要通知店長/打比店長決定。兼職全職同事請病假又要搵店長。U記嘅店長絕對係比其他所有服裝業多嘢做。冇得坐全日係入面做嘢,朝早要Chur同事上貨進度,下屬做得唔好要捉住佢嚟屌。因為你唔屌佢,開鋪前補唔切貨比分區經理捉到會仆街。生意唔到數又比啲大粒屌。基本上每日嘅工作就係要Chur盡每個staff 嘅精力,之餘你仲要抽時間落貨搞啲文件嘢。升做店長都冇得Hea
想見利舞台

咪入火炕啦
大把工好做過U記
返工冇得袋電話 屋企人有事要打去公司先搵到你 前題係有人得閒聽電話
斷撚哂6親咁

岩呀~不果你做得耐同埋識多D人(pic)既話拎電話出貨埸無難度

利申做緊u記狗

規距依啲嘢 唔好比店長/分區經理(SV)捉到就得
巴打拎埋bouns諗住走

你覺得下期有bonus咩
仲留緊係到做嘅,上期有人冇bonus派,因為店長想佢走
亦都有人有warning冇bonus出
7年先AM 邊個咁慘啊巴打

你問下啲pic可能知

間間分店唔同wor 親自去觀察仲好
返過u記pt留名
我想知ft係咪同pt一樣買衫7折?
以前返工識到個同事
佢做到senior 唔做先轉行
果陣24歲
咁佢咪升得好快

你朋友好彩呀,以前日日爆數。又係9咁開分店,間間都要人,有人睇得起你就坐火箭咁升
依家分店網絡飽和咗,生意慘淡,完全唔想升人
依家最撚缺就係啲食物鏈最底層嘅Parttime/全職,無人做到隻狗咁邊有人可以Hea

間間分店唔同wor 親自去觀察仲好

我係去勞工處互動就業服務既招聘日見 應該冇得簡分店
利舞台個間係咪最忙

利舞台係旗艦店,每層都有一位店長管理
唔算最忙,但好撚煩,旗艦店啲規矩捉到好正,同埋多大粒好多人會嚟煩9你
講忙一定係沙田屯市Vcity,依幾間都唔撚係人做 個個staff都要一打十

我朋友返話如果個層唔夠人手摺都有排摺 忙到狗咁 冇人管話要咩打招呼個d禮貌十大用語(唔知叫咩十大用語 ) 同唔笑都冇野
返過u記pt留名

正價7折 .ft比pt多啲quota
未過試用買唔到外套內衣同異性服裝
邊架最忙同最hea
有冇食過入面啲女?

最hea一定係黃埔
有兩層但勁少客 日日拍烏蠅

全職兼職啲男女關係都幾亂下

黃埔有地鐵好生意左好多喎

調鋪升職嘅機會
返過u記pt留名

正價7折 .ft比pt多啲quota
未過試用買唔到外套內衣同異性服裝

我知 咁其實返ft 咪好唔抵
Btw我想知升advanced pt sale 係點升?
又係要考試定點
上次見完屯市唔請 好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞