U記老屎忽 你問我答+咪撚入嚟+現實與理想

803 回覆
61 Like 11 Dislike

R完應我一句就完
同一樣野唔同人教唔同野
一個就話要收錢先一個就話要出貨先
完全唔知想點

之前返啲工通常返兩三日就會開始同啲人熟

照大啲個個說話做就得

我本身教我嗰個係advanced part time sales
跟住之後咪跟佢做囉
條友收錢一定要講唔好意思要你等
就算嗰個人冇等都要
跟住第二個PIC一聽到我講就話佢冇等你唔使講架
同埋好難分到佢哋大唔大粒
教我嘅通常都係Pic
總言之幾個都有唔同嘅做法 次次都俾人屌
果下我真係覺得好冤枉
如果我話係人哋叫我咁做一定又比人屌

做耐左我就唔講

staff mamual 講無等可以唔洗
得閒揭下new starter kit啦

但係training教我要呀嘛
好心就劃一下啦

R完應我一句就完
同一樣野唔同人教唔同野
完全唔知想點

照大啲個個說話做就得

我本身教我嗰個係advanced part time sales
跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

做耐左我就唔講

staff mamual 講無等可以唔洗
得閒揭下new starter kit啦

本野除左第一日揭過下
之後無睇過

你唔R人人地點會R你呢

其實係
但係我會R下人吹下
唔R真係唔會點講野

R完應我一句就完
同一樣野唔同人教唔同野
完全唔知想點

照大啲個個說話做就得

跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

習慣咗有無等都會講
唔想煩當口頭禪算啦,你講咗又唔會有啲乜,有禮貌個客唔會屌你,反而個PIC on9啲,屌你呢啲做乜鳩,有禮貌又唔得嘅 你下次同佢講你覺得咁講好啲佢都吹你唔脹,你又無做錯到

其實係
但係我會R下人吹下
唔R真係唔會點講野

R完應我一句就完
同一樣野唔同人教唔同野
完全唔知想點

照大啲個個說話做就得

跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

習慣咗有無等都會講
唔想煩當口頭禪算啦,你講咗又唔會有啲乜,有禮貌個客唔會屌你,反而個PIC on9啲,屌你呢啲做乜鳩,有禮貌又唔得嘅 你下次同佢講你覺得咁講好啲佢都吹你唔脹,你又無做錯到

做收銀真係喺度俾人舞黎舞去
呢時又話要出去執衫 出咗去一秒又話返嚟收銀先啦
一時又話去散貨 個時就話你都係收咗錢先啦
到真係淨係收錢嗰陣又話我你冇嘢做啊?散下貨啦
想搵1秒抖下都冇
如果收夜趕唔到尾班車
會唔會比錢員工搭的士返歸?

好似要2點先有

搵狗做
下下都要OT
PT 都要只少兩日收夜

唔知你地有冇h更20-24.
返去執場最爽,成晚摺衫0交流,執唔哂就放落bluebox,比早更d人幫手執
但千萬唔好係聖誕,感謝節報,ot到你喊出黎.都仲味走到.
pt幾時調整人工
將軍澳popcorn果間好唔好做?
同埋d女點
海港城鋪有個職員好靚女

R完應我一句就完
同一樣野唔同人教唔同野
完全唔知想點

照大啲個個說話做就得

跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

習慣咗有無等都會講

想搵1秒抖下都冇

因為只要有一個客等緊都要衝去收錢
但係如果無錢收on99企喺度無嘢做又唔知點咁,所以通常set定你如果無錢收會有咩副業務要做,例如散貨同keep區,不過呢排繁忙期無乜機會做到

照大啲個個說話做就得

跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

習慣咗有無等都會講

想搵1秒抖下都冇

但係如果無錢收on99企喺度無嘢做又唔知點咁,所以通常set定你如果無錢收會有咩副業務要做,例如散貨同keep區,不過呢排繁忙期無乜機會做到

Cashier 長期line up 搞到無人keep區

照大啲個個說話做就得

跟住之後咪跟佢做囉
就算嗰個人冇等都要
教我嘅通常都係Pic
果下我真係覺得好冤枉

習慣咗有無等都會講

想搵1秒抖下都冇

Cashier 長期line up 搞到無人keep區

想問有無人知part time更d時間
新入職 收左電話個陣填更表 唔知自己填左乜
Send email投訴你地既職員 受唔受理

如果淨係想投訴出啖氣 用cs web card就得 唔洗email咁煩

如果淨係想投訴出啖氣 用cs web card就得 唔洗email咁煩

佢地睇完就算定係真係會調查件事?

佢地睇完就算定係真係會調查件事?

你指名投訴會搵個個staff 傾計 唔會睇完就算
返緊pt Training啲人工係咪真係要做夠一個月先會比
返左兩日已經想quit
想知就咁quit會唔會搏到佢出糧果時出埋training錢
利舞臺有個新女幾靚
屯門市廣場有個幾靚女
返左兩日已經想quit

返夠一個月先會比training錢你
返左兩日已經想quit

返夠一個月先會比training錢你

我有fd返完一日training就quit 佢出左果日training錢比佢
有份工做緊
淨係返星期六日得唔得
好想試下有後生女同事既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞