U記老屎忽 你問我答+咪撚入嚟+現實與理想

803 回覆
61 Like 11 Dislike
做咗依間仆街公司好耐
千祈咪撚比人水入嚟做
避免起底有機會唔答

Q&A
人工:
全線一樣
兼職$50
全職$13500 (未過最少三個月試用期$11500)
高級售貨員$14500 (平均兩年升)
資深售貨員$16000 (平均三四年升)
助理店長$17500 (平均五六年升)
副店長$19000 (睇際遇
店長$21000 + 一年兩次6位數bonus (OT冇補水)
大學生UMC$13500 (一百個人有一個一年內可以直升副店長)

咪撚比個招聘廣告呃咗話兩年可以升到店長
兩年升到資深已經好勁,有人做咗7-8年都仲係普通全職 你想升職就要好撚博命,日日打完卡仲留係公司繼續做嘢,先叫有資格去考升職試。升職試有筆試同面試。筆試要背撚哂所有公司理念+200頁公司手冊,面試更加戇鳩,要你背哂自己店鋪一大埋資料、營業額 唔好以為一定pass呀 你要同全線26間分店嘅staff爭 10個入面得幾個有得升架咋

(理想)全職工作時間
每日8個鐘,一星期兩日假(合約上寫)
早更0700-1630(1.5 hour Break無錢)
夜更1400-2330/1500-2430(星期五六/紅日前一日)
某啲分店返工時間會唔同
-------
(現實)實際上長期唔夠人,個日一唔夠人就
早更0600-1730/0700-2000 (2hour Break無錢)
夜更1200-2559/1300/2659(2hour Break無錢)
日日有返工冇收工做撚到隻狗咁,返咩更冇得揀,經常會夜更收零晨一兩點,第二日放假,再編你晨咁撚早返朝早六點
利舞台個間係咪最忙
點解做店長都係得果兩皮都咁多人做

一年兩次派十幾萬bonus
如果間分店得你一個店長 多數都係返7放6
多過一個就做細個個店長就慘啲
做咗依間仆街公司好耐
千祈咪撚比人水入嚟做
避免起底有機會唔答

Q&A
人工:
全線一樣
兼職$50
全職$13500 (未過最少三個月試用期$11500)
高級售貨員$14500 (平均兩年升)
資深售貨員$16000 (平均三四年升)
助理店長$17500 (平均五六年升)
副店長$19000 (睇際遇
店長$21000 + 一年兩次6位數bonus (OT冇補水)
大學生UMC$13500 (一百個人有一個一年內可以直升副店長)

咪撚比個招聘廣告呃咗話兩年可以升到店長
兩年升到資深已經好勁,有人做咗7-8年都仲係普通全職 你想升職就要好撚博命,日日打完卡仲留係公司繼續做嘢,先叫有資格去考升職試。升職試有筆試同面試。筆試要背撚哂所有公司理念+200頁公司手冊,面試更加戇鳩,要你背哂自己店鋪一大埋資料、營業額 唔好以為一定pass呀 你要同全線26間分店嘅staff爭 10個入面得幾個有得升架咋

(理想)全職工作時間
每日8個鐘,一星期兩日假(合約上寫)
早更0700-1630(1.5 hour Break無錢)
夜更1400-2330/1500-2430(星期五六/紅日前一日)
某啲分店返工時間會唔同
-------
(現實)實際上長期唔夠人,個日一唔夠人就
早更0600-1730/0700-2000 (2hour Break無錢)
夜更1200-2559/1300/2659(2hour Break無錢)
日日有返工冇收工做撚到隻狗咁,返咩更冇得揀,經常會夜更收零晨一兩點,第二日放假,再編你晨咁撚早返朝早六點

6 位數bonus
派6位數bouns真係估唔到
咁既閪更都仲有人去做,人工又唔係高,係咪變態呀樓主
邊架最忙同最hea
有冇食過入面啲女?
利舞台個間係咪最忙

利舞台係旗艦店,每層都有一位店長管理
唔算最忙,但好撚煩,旗艦店啲規矩捉到好正,同埋多大粒好多人會嚟煩9你
講忙一定係沙田屯市Vcity,依幾間都唔撚係人做 個個staff都要一打十
最忙同最hea
有冇食過入面啲女?
係咪靜係請靚仔靚女

睇店長 如果係女店長會成間扒房
男店長就
想見利舞台

一間分店都每日做緊幾十萬生意喎
留名學野
係咪會改原價跟住扮減價
見過一次原價299 隔一排去變左原價399 減價299
咁既閪更都仲有人去做,人工又唔係高,係咪變態呀樓主

好多人因為兩日假。留得係度長 多數因為自己冇得選擇其他工
現實長期唔夠人
b更基本上係一定返一點
7年先AM 邊個咁慘啊巴打
邊架最忙同最hea
有冇食過入面啲女?

最hea一定係黃埔
有兩層但勁少客 日日拍烏蠅

全職兼職啲男女關係都幾亂下
邊架最忙同最hea
有冇食過入面啲女?

最hea一定係黃埔

正呀喂
想見利舞台

咪入火炕啦
大把工好做過U記
返工冇得袋電話 屋企人有事要打去公司先搵到你 前題係有人得閒聽電話
斷撚哂6親咁
邊架最忙同最hea
有冇食過入面啲女?

最hea一定係黃埔

黃埔有地鐵好生意左好多喎

一間分店都每日做緊幾十萬生意喎

搵到唔代表會分俾你每年派兩次都算係咁
巴打拎埋bouns諗住走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞