[第二季][RPG]係異世界打輸仗做逃兵,點知比靚女係城牆截停左 第三版

966 回覆
78 Like 2 Dislike
之前有人話要彈琴果個巴打係邊個?我公司個角色表冇

hi here 係味叫我
────────────────────────────

紅牆綠瓦、一座古色古香的東洋要塞坐落在兩片山脈之間,把缺口封
填。所有玩家均需要穿過要塞的‘大櫻門’才可進入被山脈保護的世外桃源。

清勁悠揚的琵琶聲滲透整個櫻花園,一個白袍素衣的翩翩君子在飄飄落
櫻中焚香撫琴,一名闊袍大袖、束着馬尾的浪客靠着櫻花樹打盹。

一段系統訊息彈在白袍男眼前,琵琶突然破音,刺耳的吱吱聲喚醒打盹
男。

「怎麼了?」打盹男打着呵欠站起來。

「‘新京都’淪陷了…」白袍男感嘆說。

「比預期早了一星期呢。」打盹男打開‘介面’查看。

「假若這座要塞失守的話便無險可守,希望援軍早點‘登陸’。」白袍
男擔憂說。

「現在讓我們好好守着這座‘紅櫻要塞’吧。」打盹男伸展腰骨,露出腰
間十多把長短不一的武士刀。

「‘西歐重裝騎兵團’及‘羅馬軍團’已經結盟,馬上兵臨城下。害怕嗎?」
白袍男苦笑,再次撫琴彈奏。

打盹男抽出武士刀輕輕接下一片落櫻,送到白袍男面前的一杯清酒上。

「バンザイ。(萬歲)」打盹男不羈微笑,舉起櫻花清酒一飲而盡。

─────────────────────────────

第十三章-普拉姆斯大競技
得紅字 內容呢
得紅字 內容呢

出住章名先
日服
日服

No
難道呢個就係彈琴個隻角
難道呢個就係彈琴個隻角

係,我唔記得你個名同設定
姓名:461259
姓別:男
技能:有別於神神子必須擁有情報的精密計算,相反是預算對手所有行動並先發制人,永遠能夠在對手思想對策計算時已經做好萬全之備[size=2]引誘所有人行動到自己理想的位置/size=2],並準備好所有各項變數出現時的應變包括犧牲別人。即使環境陷入惡劣,卻從未出現另他絕望無力的境地在開始已經計算必要時利用隊友 性格:容易觀察出人的心理變化,所思所想,意外地理解別人使他能加以利用,無情,就算自己對某個人情感有多深,計劃之中,亦能置之不顧,犧牲該人。
格言:一切盡在掌握之中。我從來不會沒有後路。
弱點:太無情,一係唔做,一做就凡事算得太盡太準確太完美使人避而遠之,令他變得孤寡無人,以及幸運奇差。

好似係呢個
那兩名疑似日本玩家是未知伺服器的魔王?
技能:有別於神神子必須擁有情報的精密計算,相反是預算對手所有行動並先發制人,永遠能夠在對手思想對策計算時已經做好萬全之備[size=2]引誘所有人行動到自己理想的位置/size=2],並準備好所有各項變數出現時的應變包括犧牲別人。即使環境陷入惡劣,卻從未出現另他絕望無力的境地在開始已經計算必要時利用隊友 性格:容易觀察出人的心理變化,所思所想,意外地理解別人使他能加以利用,無情,就算自己對某個人情感有多深,計劃之中,亦能置之不顧,犧牲該人。
弱點:太無情,一係唔做,一做就凡事算得太盡太準確太完美使人避而遠之,令他變得孤寡無人,以及幸運奇差。

好似係呢個

同六口隬生好相似
那兩名疑似日本玩家是未知伺服器的魔王?

部份正確
文呢
其實尼服班主角平時唔洗升下lv打下裝㗎咩, 到時正身去到其他服唔夠人打咪柒
其實尼服班主角平時唔洗升下lv打下裝㗎咩, 到時正身去到其他服唔夠人打咪柒

呢d唔洗全部都仔細寫哂出黎啦
好浪費篇幅

好似係呢個

同六口隬生好相似

六口因為主角真子之類嘅人從來而唔會有犧牲自己友的棋步/計謀
但係戰爭邊會冇犧牲者咖 我期望呢隻角可以做到果斷同埋令一啲人犧牲以最大化佢地嘅價值
同埋呢條友愈冷靜愈易搵到解決方法
希望唔會太類似

好浪費篇幅

冇記錯經驗值可以分俾人,城主咁多錢同玩家買經驗值幫公會升lv都得

好浪費篇幅

冇記錯經驗值可以分俾人,城主咁多錢同玩家買經驗值幫公會升lv都得

第一季有講,城主有一團人專PVe去打寶打經,真子係第一季跟狼巴學完師之後就係負責依樣。其實帕修斯就係做梗依樣嘢,但諗唔到有咩得別所以忽略左佢
文呢
文呢
永遠你地一問,我下章就會出

查布大天使長問左咁耐都未有

你見我唔答就知咩事
文呢

今日夜晚出,費事趕

你見我唔答就知咩事

已經fix唔到bug

你見我唔答就知咩事

已經fix唔到bug

隻翼已經由上一篇問到呢一篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞