[第二季][RPG]係異世界打輸仗做逃兵,點知比靚女係城牆截停左 第三版

966 回覆
78 Like 2 Dislike
未出已mark既角色:

柒住黎衝
魔劍士
鐘意平胸

名: 錯別字
姓別:男
技能:三刀流
性格:寡言,火爆,重義氣,燥狂
職業:狂戰士,然後上四轉

名:西方失敗
技:今次係用針 出神入化
特色:除左對主角隊多野講之外 一個字都唔講

姓名:由里(信不信由里)
姓別:女
技能:改變道具的形貌(體積不變);將道具附上詛咒,令被道具擊中/使用道具的人,陷入負面狀態
性格:對友軍摯誠,對敵軍異常殘忍,沒有道德底線。欺詐敵軍時,跟對友軍傾誠時,態度一樣真誠。敵軍容易墮入她的圈套,友軍也不禁提防三分。
缺點︰真誠的對話經常惹來友軍質疑

姓名:桐晉(共同進退)
技能:靈獸使,能和動物溝通,能同時協調多匹靈獸(非操控/地位平等),並和靈獸交換位置(默契/一心同體)。無法和不死系溝通,無法操縱不死系和亞人種(人類/精靈/魚人之類)。無法殺害非主動攻擊型生物。無法殺害(尾刀)對自身無敵意的玩家;縱是敵軍,只要沒有攻擊桐晉的企圖,就無法對其尾刀。
性格:不多言,隨和。能輕易融入群體,並且能洞察各人的戰場優劣(機動性/範圍技/輸出),且用靈獸補足。
缺點︰多一事不如一事,不善表達心中想法,尤其是背離群體意向的想法。

名: 飛鳥
技能:任何物品都可作為武器戰鬥的能力
性格:自稱路過的魔法師,實際上劍技係媲美血魔級的劍士,因性格同外表都較為女性關係經常被誤會係女性

名: 紅鬚綠眼
技能:控制頻率,由音樂(洗腦)到地震都得
性格:利益至上,可以為左利益背叛任何人(算係強敵掛?)

姓名:無名
技能:叫得無名,梗係最強劍法劍技啦 更利用其他遊戲的技巧變化創出自己獨有的近戰風格,近戰對打堪稱最強
性格:我輕輕的走,正如我輕輕的來,不問世事,有恩報恩,有仇報仇。
弱點:近戰最怕俾人拉打消耗戰,自身全部劍技

姓名:461259
技能:有別於神神子必須擁有情報的精密計算,相反是預算對手所有行動並先發制人,永遠能夠在對手思想對策計算時已經做好萬全之備[size=2]引誘所有人行動到自己理想的位置/size=2],並準備好所有各項變數出現時的應變包括犧牲別人。即使環境陷入惡劣,卻從未出現另他絕望無力的境地在開始已經計算必要時利用隊友 性格:容易觀察出人的心理變化,所思所想,意外地理解別人使他能加以利用,無情,就算自己對某個人情感有多深,計劃之中,亦能置之不顧,犧牲該人。
格言:一切盡在掌握之中。我從來不會沒有後路。
弱點:太無情,一係唔做,一做就凡事算得太盡太準確太完美使人避而遠之,令他變得孤寡無人,以及幸運奇差。

名: 爆肝奇妙之旅
理想職業: 工程師
技能:附魔機械, 可以量產出範圍buff同魔法?工具. 能力係三轉職業?8成,打爆?唔會俾玩家吸收經驗. 但係缺點就係整乜都要一大筆錢,同埋製成素材全部都係幽語之森到拎番黎.
性格:鍾意創新, 諗?天馬行空, 唔鍾意刻舊死板?知識. 個性比較多愁善感, 寧願屈就自己都唔願意同人衝突. 對美感有一定要求, 設計機械花得最多時間就係係外觀身上.
身世: 本身係三轉?魔法師, 係城戰死過一次重生之後深感自己上唔到戰場,所以決定成為工程師. 希望將自己?魔法知識應用係機械上面

名:塵翼信

能力:一劍斬撚死人

名:美羅
職業:近戰向毒師4轉,由於打法獨特單體輸出奇高但因為非常脆皮不適合群戰(秒唔到人就畀秒)。
技能:請參考聖鬥士星矢中天蠍座美羅
性格:休閒向玩家,腹黑,喜歡逆向思考所以用脆皮職打近戰(對癈青狼的反社會人格感到惺惺相惜)。戰略策劃能力高,內政能力不錯,必要時有能力救全家。相比執行公會事務,對flirts女玩家更感興趣。
必殺技:壁咚?

名:一?呀轟落去
姓名:男
技能:可以一下狙死人但要儲氣儲愈耐傷害愈高15秒以上可以秒埋五轉(狙擊手) 最少4轉啦 其他技你諗
性格:口花花成日曲線抽水 鐘意flirt女 但鐘情加奈覺得佢好cute
目標:入主角團

名字: 白
職業:魔源師
描述:以水、雷魔法為主。擅長用組合技能同地能。例如用水魔法生成的convex lens 配合雷魔法做成威力比普通魔法高幾倍?激光炮 或在不同角度將lens ?水變成冰配合雷屬攻擊。當然魔力消秏會隨雷屬魔法輸出功率以square 上升,以保持遊戲平衡。
此角全身著白色加上性格單一,所以一直係主角公會唔出名,直至一埸戰鬥。。。
卡斯特都係巴打角嚟

名: 卡斯特
技能:讀心之眼:四目相對可以讀心,預測戰鬥中的動作
性格:遇強愈強,對人對事觀察入微,有偵探頭腦;
但同伴遇險時會失去冷靜,容易超載
未出已mark既角色:

柒住黎衝
魔劍士
鐘意平胸

名: 錯別字
技能:三刀流
性格:寡言,火爆,重義氣,燥狂
職業:狂戰士,然後上四轉

名:西方失敗
技:今次係用針 出神入化
特色:除左對主角隊多野講之外 一個字都唔講

姓名:由里(信不信由里)
姓別:女
技能:改變道具的形貌(體積不變);將道具附上詛咒,令被道具擊中/使用道具的人,陷入負面狀態
性格:對友軍摯誠,對敵軍異常殘忍,沒有道德底線。欺詐敵軍時,跟對友軍傾誠時,態度一樣真誠。敵軍容易墮入她的圈套,友軍也不禁提防三分。
缺點︰真誠的對話經常惹來友軍質疑

姓名:桐晉(共同進退)
技能:靈獸使,能和動物溝通,能同時協調多匹靈獸(非操控/地位平等),並和靈獸交換位置(默契/一心同體)。無法和不死系溝通,無法操縱不死系和亞人種(人類/精靈/魚人之類)。無法殺害非主動攻擊型生物。無法殺害(尾刀)對自身無敵意的玩家;縱是敵軍,只要沒有攻擊桐晉的企圖,就無法對其尾刀。
性格:不多言,隨和。能輕易融入群體,並且能洞察各人的戰場優劣(機動性/範圍技/輸出),且用靈獸補足。
缺點︰多一事不如一事,不善表達心中想法,尤其是背離群體意向的想法。

名: 飛鳥
性格:自稱路過的魔法師,實際上劍技係媲美血魔級的劍士,因性格同外表都較為女性關係經常被誤會係女性

名: 紅鬚綠眼
技能:控制頻率,由音樂(洗腦)到地震都得
性格:利益至上,可以為左利益背叛任何人(算係強敵掛?)

姓名:無名
技能:叫得無名,梗係最強劍法劍技啦 更利用其他遊戲的技巧變化創出自己獨有的近戰風格,近戰對打堪稱最強
性格:我輕輕的走,正如我輕輕的來,不問世事,有恩報恩,有仇報仇。
弱點:近戰最怕俾人拉打消耗戰,自身全部劍技

姓名:461259
技能:有別於神神子必須擁有情報的精密計算,相反是預算對手所有行動並先發制人,永遠能夠在對手思想對策計算時已經做好萬全之備[size=2]引誘所有人行動到自己理想的位置/size=2],並準備好所有各項變數出現時的應變包括犧牲別人。即使環境陷入惡劣,卻從未出現另他絕望無力的境地在開始已經計算必要時利用隊友 性格:容易觀察出人的心理變化,所思所想,意外地理解別人使他能加以利用,無情,就算自己對某個人情感有多深,計劃之中,亦能置之不顧,犧牲該人。
格言:一切盡在掌握之中。我從來不會沒有後路。
弱點:太無情,一係唔做,一做就凡事算得太盡太準確太完美使人避而遠之,令他變得孤寡無人,以及幸運奇差。

名: 爆肝奇妙之旅
理想職業: 工程師
技能:附魔機械, 可以量產出範圍buff同魔法?工具. 能力係三轉職業?8成,打爆?唔會俾玩家吸收經驗. 但係缺點就係整乜都要一大筆錢,同埋製成素材全部都係幽語之森到拎番黎.
性格:鍾意創新, 諗?天馬行空, 唔鍾意刻舊死板?知識. 個性比較多愁善感, 寧願屈就自己都唔願意同人衝突. 對美感有一定要求, 設計機械花得最多時間就係係外觀身上.
身世: 本身係三轉?魔法師, 係城戰死過一次重生之後深感自己上唔到戰場,所以決定成為工程師. 希望將自己?魔法知識應用係機械上面

名:塵翼信

能力:一劍斬撚死人

名:美羅
職業:近戰向毒師4轉,由於打法獨特單體輸出奇高但因為非常脆皮不適合群戰(秒唔到人就畀秒)。
技能:請參考聖鬥士星矢中天蠍座美羅
性格:休閒向玩家,腹黑,喜歡逆向思考所以用脆皮職打近戰(對癈青狼的反社會人格感到惺惺相惜)。戰略策劃能力高,內政能力不錯,必要時有能力救全家。相比執行公會事務,對flirts女玩家更感興趣。
必殺技:壁咚?

名:一?呀轟落去
姓名:男
技能:可以一下狙死人但要儲氣儲愈耐傷害愈高15秒以上可以秒埋五轉(狙擊手) 最少4轉啦 其他技你諗
性格:口花花成日曲線抽水 鐘意flirt女 但鐘情加奈覺得佢好cute
目標:入主角團

名字: 白
職業:魔源師
描述:以水、雷魔法為主。擅長用組合技能同地能。例如用水魔法生成的convex lens 配合雷魔法做成威力比普通魔法高幾倍?激光炮 或在不同角度將lens ?水變成冰配合雷屬攻擊。當然魔力消秏會隨雷屬魔法輸出功率以square 上升,以保持遊戲平衡。
此角全身著白色加上性格單一,所以一直係主角公會唔出名,直至一埸戰鬥。。。

隼人呢
文呢樓主 仲有冇文
煲咗3日終於live到
樓主加油

btw守魂使如果自己敲盾當吸傷,咁拎個盾撞人嘅反作用力算唔算?
用我個名加多個角色得唔得
半輔助型玩家,係戰場上輸出唔高,不過善於制造空間俾隊友輸出,最鐘意就係不停cc人地
好鐘意動物同自然環境,著重友情
對生物方面有唔少知識
可以訓練d動物有更高既攻擊力or防禦力etc
會唔會同某d角色重疊左
煲咗3日終於live到
樓主加油

btw守魂使如果自己敲盾當吸傷,咁拎個盾撞人嘅反作用力算唔算?

歡迎

如果我冇理解錯你句嘢,果隻反作用力係物理層面既設定就唔會反彈,否則會無限loop有bug
用我個名加多個角色得唔得
半輔助型玩家,係戰場上輸出唔高,不過善於制造空間俾隊友輸出,最鐘意就係不停cc人地
好鐘意動物同自然環境,著重友情
對生物方面有唔少知識
可以訓練d動物有更高既攻擊力or防禦力etc
會唔會同某d角色重疊左

照mark住先,有位就入
隼人係另一個file,有係到

都係冇我隻菲利浦七世

都係冇我隻菲利浦七世

另一個file, 放心有

都係冇我隻菲利浦七世

咁我家的角色“飛鳥”個設定有冇更新到

都係冇我隻菲利浦七世

咁我家的角色“飛鳥”個設定有冇更新到

路過劍士其實係法師丫嘛?
柒住黎 純粹因為設定太長冇出,我個FILE有SAVE低
柒住黎 純粹因為設定太長冇出,我個FILE有SAVE低

唔緊要,我再貼多次個新設定
名: 飛鳥
性格:該殺的對手就殺,不該殺的就放生
職業:血魔—劍士系
簡介:原本係獨行玩家,加入某公會後pvp的戰績幾乎無敗,雖然外表較為女性,但戰鬥時好多人被外表騙到而被打至瀕死狀態。
自稱「路過的魔法師」,實際上係已經四轉左的血魔劍士(二刀流)

其實個設定唔算長啩
btw今次補返個職業,以免人地誤會真係法師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞