[第二季][RPG]係異世界打輸仗做逃兵,點知比靚女係城牆截停左 第三版

966 回覆
78 Like 2 Dislike
想追夢就去追啦 到衰左最多咪打份牛工捱下 做創作行業係慘d架啦
利申自己都追緊 明知好易死都好過後悔
BTW見到自己隻死基佬好開心 多謝樓主俾我出場
其實樓主,
你屋企唔洗等你先有飯開已經係少左個負擔
咁點解唔試下去追左個夢?
你係人生rpg香港server入面開到呢個ac已經好過好多人架啦, 係時候走去日本server到證明比其他人睇你係可以玩贏呢個名叫人生ge遊戲啦 me十卜u架

利申:走過去美國server試過, 但係柒左
打左好多字 最後刪晒

加油啦 只要你一日寫文我都會睇架
我都係第兩個雞年啦
現家仲讀緊finally year

如果我係你既應該會用二三年去追夢
真係唔得既先認命
應該可以搵人翻譯做日文再寄去當地出版社?
咁樣你又唔洗離開香港又叫有個機會試下
如果你要讀master既有冇話bachelor grad左幾年內要讀?
無既都都叫可以有多d時間追夢

你家姐話你自私,但另一方面佢都係一樣自私姐
sacrifice你追夢既機會,要你同佢一齊"咩"起個家
我覺得家人係互相支持而唔係互相依靠
當然你失敗or成功之後要compensate
之前聽過一句說話覺得幾有道理
Think for others, live for your own.
學張家輝講句,你想唔想到你熄燈既時間一件令人記得既事都無呀?

又或者可以咁睇
如果你覺得真係好鐘意創作,就算放底幾年之後都可以pick up返,仲有熱情既
ok你可以儲下錢先
如果唔係既...

其實講咁多都係黎lm

利申:覺得你係現時top 3既故,真係寫到個遊戲世界出黎
咩由課室有人死左我覺得好普通(暫時)
重煉個故就仲普通
一味不停repeat or 拖劇情
世界觀又唔係特別正,得個大字
都唔明做乜咁多正評
我都係第兩個雞年啦
現家仲讀緊finally year

如果我係你既應該會用二三年去追夢
真係唔得既先認命
應該可以搵人翻譯做日文再寄去當地出版社?
咁樣你又唔洗離開香港又叫有個機會試下
如果你要讀master既有冇話bachelor grad左幾年內要讀?
無既都都叫可以有多d時間追夢

你家姐話你自私,但另一方面佢都係一樣自私姐
sacrifice你追夢既機會,要你同佢一齊"咩"起個家
我覺得家人係互相支持而唔係互相依靠
當然你失敗or成功之後要compensate
之前聽過一句說話覺得幾有道理
Think for others, live for your own.
學張家輝講句,你想唔想到你熄燈既時間一件令人記得既事都無呀?

又或者可以咁睇
如果你覺得真係好鐘意創作,就算放底幾年之後都可以pick up返,仲有熱情既
ok你可以儲下錢先
如果唔係既...

其實講咁多都係黎lm

利申:覺得你係現時top 3既故,真係寫到個遊戲世界出黎
咩由課室有人死左我覺得好普通(暫時)
重煉個故就仲普通
一味不停repeat or 拖劇情
世界觀又唔係特別正,得個大字
都唔明做乜咁多正評

做得你忠實毒者就一定想睇你寫架啦
不過個 cost 唔係我地俾,你自己衡量啦
終有一日你要係事業同寫文之間做抉擇
唯一可以講嘅係
一日你未棄故我都會睇

btw 另外果 top 2 係咩
我剩係追緊月愁同呢個
樓主如果想經營
最好開返個 fb page 吸下 like
提下啲人有更新都好
若果你細過30,
又唔洗煩屋企嘅野,
我覺得應該去闖下,
唔試就1定唔得,
定個期限比自己

加油
我e 位小讀者點都會支持你
唯一可以講嘅係
一日你未棄故我都會睇

我剩係追緊月愁同呢個

其實係
所以我地最多都係俾下意見
最後點決定同參唔參考都係樓主既事

其實top 3係亂UP
唔想講到第一等條SM狂多D動力打文

不過萬時屋個故都正
唯一可以講嘅係
一日你未棄故我都會睇

我剩係追緊月愁同呢個

其實係
所以我地最多都係俾下意見
最後點決定同參唔參考都係樓主既事

其實top 3係亂UP
唔想講到第一等條SM狂多D動力打文

不過萬時屋個故都正

頂 依家比佢知道左 佢會囂 點算好

月愁之夜好好j,每篇都係安德魯強姦真子咁正
變態重口味故
照單全收

好啦唔講食個話題,唔想好似乞衣咁

我出文係m啲但係我要一個個正皮係因為我篇文先比
可唔可以整隻魔劍士

巴打跟徵角表咁比資料我吧
如果屋企暫時都ok既就試下追啦,始終搵到夢想係難得既事
有冇紙言link?
有冇紙言link?

新毒你好 我係街,晏小小比你
照單全收

而每一個負皮都係因為你休刊
照單全收

你真係當我鐵人
照單全收

你真係當我鐵人

你唔係鐵人不過係sm狂
讀者都打左咁多字
作為作者好應該出double既文呀啦
照單全收

你真係當我鐵人

你唔係鐵人不過係sm狂
讀者都打左咁多字

我尋日瞓左兩個鐘咋
照單全收

你真係當我鐵人

你唔係鐵人不過係sm狂
讀者都打左咁多字

我尋日瞓左兩個鐘咋

我呢個星期訓左十個鐘咋
我覺得巴打可以去追夢
唔係個個都有能力同埋決心可以去追
嘗試離開一下自己個comfort zone去博殺
得到嘅可能會係比你去進修或者上位嘅更多 例如係人生經驗同歷煉咁#hoho
老套啲都講句你做左唔一定成功 但唔做就一定唔會成功
加油 希望你可以成功
照單全收

你真係當我鐵人

你唔係鐵人不過係sm狂
讀者都打左咁多字

我尋日瞓左兩個鐘咋

我呢個星期訓左十個鐘咋

我成晚失眠呀
匙石任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞