(呻...超長文慎入)..特殊家庭既無助..政府又幫唔到你..

464 回覆
549 Like 26 Dislike
係連登發post 就錯左啦
btw 佢下次出手就報警 送去急症 再簽F123 送佢入精神科
始終屋企有個大肚婆 穩陣好要
好威威 都是連登仔的錯
你講野諗清楚未 人地一家人本身住得好地地
突然樓主結婚住人地間屋 你教佢踢個細佬入院?
佢同嗰500正評一樣擺明係睇完第一頁就俾正評啦
#100左右嗰風向就變咗
發現樓主連匡智會就唔識就知佢根本冇心幫細佬啦
呢個真係解釋唔到, 仲要話搵咗好多社工

社工會唔會介紹返d智障機械俾樓主
機構
收皮啦 換轉你 到時你做撚到咩 滿口仁義
偽善到仆街 人地都話頂唔撚順啦
包乜撚野容呀 周街好多人都需要人幫
有冇日日去問下人需唔需要幫呀?
咪撚係到剩係得把口啦 講又識講 做你又有冇做呀
講真啦, 如果係我, 我會諗清楚同唔同呢個人一世, 如果做唔到, 我會長痛不如短痛, 就算俾人話自私都會, 唔會考慮同呢個人過人世

如果真係咁愛, 分開唔到, 想成世一齊, 要結婚, 我會接受佢細佬係弱智既是實

講真, 一齊就一齊, 分開就分開, 冇得又要一齊又怨女朋友有咁既家庭

如果佢一開始呃我, 令我上錯船, 我會怪佢, 但而家個女仔從來冇呃過果男仔

只係個男既太唔知足, 人地女家有屋俾佢住, 解決咗佢第一個要面對既住屋問題, 之後得一想二, 希望個弱智細佬搵野做, 等老婆唔洗拎咁多家用返屋企, 自己就唔洗咁大經濟壓力, 最後攪到家嘈屋閉, 都逼唔到細佬搵工, 就係咁話壓力大, 逼個老婆就範, 我邊句鬧錯佢

我最嬲, 樓主係個d出面受咗氣, 就將所受既氣轉移俾屋企人, 其實呢d人唔少, 唔敢對外人惡, 怕外人排斥/報復, 就返屋企兇d屋企人, 因為知道屋企人唔會傷害佢

呢個死樓主, 初初大家都好聲好氣同佢傾, 但網民d說話唔岩聽, 唔係佢想要既答案, 佢只想弱智細佬出黎搵錢, 又唔敢對連登仔發作, 就不斷諗d賤野整老婆既爸爸同細佬, 之後俾人屌到深潛

我點唔明民間疾苦呀? 我呢d先叫腳踏實地, 成件清清楚楚, 一係接受, 一係走, 冇得好似樓主咁, 自己呃自己, 可以改變人令自己洗少d日常開支, 冇架, 係佢係度ff, 好嗎?
sorry 我錯 我認懶 too long dont read
不過有打人前科 真係要小心個大肚婆安危 有時一句市錯 細佬收唔到火 可以好大獲
有時一句講錯
現實層面長遠講雖然話個細佬有層私樓有父幹應該係成層留比佢啦
但到時外父touchwood有咩發生,細佬係有樓係手,但係層樓筆錢係咪肯定夠細佬洗到百年歸老先?(一生人所有支出洗費)
因為而家又生咗件
你老婆呢就應該唔會放手寧願賣曬所有野都會幫佢。
作最壞打算你老婆係咪有能力去供養照顧佢一世先?

目前做到嘅係你同你老婆搬去附近,你去照顧外父,細佬嗰度你係外人插手唔到,佢亦拒絕你插手,只可以由你老婆繼續做呢個角色,你老婆會唔會改變方式定寧願一直同意佢,你做到就只係去從旁支撐佢啫,我反而唔明點解你老婆會認為自己屋企一個存在咁耐以嚟嘅問題,反而搵你去主導處理會即時有改變?

至於佢點搵工點交費嗰啲只係養到佢咁大嗰老豆先有資格出聲,搞返清楚自己身份先。
師兄,你咁辛苦,你老婆又有無體諒你呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞