(呻...超長文慎入)..特殊家庭既無助..政府又幫唔到你..

464 回覆
549 Like 26 Dislike
你自私就自私啦, 想細佬養到自己? 最好就養埋老豆?

樓上好多人都叫你了解下咩係智障先, 佢個腦有事架, 逼佢去做野先叫唔放棄佢?

有人都提議去咩day care 中心, 不過冇錢架, 就算想佢去, 都要一步一步佢願意去, 而唔係逼佢去, 你用既方法好有問題, 嗰d放過期帳單既行為非常唔要得

再咁攪落去, 個細佬唔及癲, 個細豆都會吐血, 再唔係你老婆產後抑鬱 , 你做既野係唔會令你得到幸福, 明唔明?
自私到極 根本想利用個B
逼走細佬外父 爭身家
再咁攪落去, 個細佬唔發癲, 個老豆都會吐血, 再唔係你老婆產後抑鬱 , 你做既野係唔會令你得到幸福, 明唔明?
其實覆咁多都無用
佢最想就係有人出橋趕走哂d煩到佢既人事物
乜責任都唔洗理就得
話佢唔啱就係黑心
趕佢出門口
你呢幾句咁似形容樓主既
加油
呢啲問題要早日解決
多啲同你老婆溝通,睇下點樣先係真正對大家好
千奇唔好等到悲劇發生,除非你地覺得宜家咁仲有曙光
1.報警
2.搵區議員
3.上社署(一定要嘈)
4.打上電台
成單野主要係你老婆既問題,唔知障換個吸毒細佬你仲慘
自己搬出執

留返層樓比佢兩個
同佢傾咗好耐, 講到最後佢話唔逼細路做野, 但要細佬負責交水電煤, 放d過期追數帳單, 逼細佬獨立, 咪屌佢賤囉
同區揾個單位住
就算日日去探佢 都有返啲私人空間
除非佢廁所都唔識去 咁就無計
仲要樓主把口好賤, 話人老豆唔識教仔, 又講到人地細佬係垃圾
事實上我依家已經搵緊盤。
我解釋左,但佢地唔聽亦唔知病人家屬既苦處。
放棄吧,呢到係兒登,唔好太認真。

我呢個CASE真人真事。
問題係我搵唔到合適既幫手。
佢地講講下講到我殺左佢地屋企人搶人層樓咁。
實際上我對住我實現唔到老婆既想法可以齊齊住係一齊係有幾咁無奈同嘆息。我只係諗到社工,呢D政府機構。

用A/C係到呻,作為一個男人都要抖下氣呻一呻。
但係呢到真係,幸福既人太多。
智障都識嫌返工辛苦,伸手攞錢,又蠢唔曬喎
大智若愚?
層樓。。我唔會講係邊個。。你地覺得係咪係囉。。

層樓係邊個。
係咪可以幫到個智障趁依家仲後生可以叫出做野接觸一下,累積人生經驗嗎?

外父 。佢做左太多衰野。依家年紀大要人照顧。因為包女人無晒錢,係屋企寄居。

做人。。有番D口德。唔好迫人講身世起佢底先得架。

老婆選擇左我,無得話對同錯,起碼叫試過用方法解決佢想做既野。
你唔係呢類病人家屬,可以好MEAN咁講,但係你打得出呢D句子只係代表你係幸福既一群,唔會知道我地背負既壓力同責任。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞