(呻...超長文慎入)..特殊家庭既無助..政府又幫唔到你..

464 回覆
549 Like 26 Dislike
所謂同老婆傾傾解決方法 應該係日日迫老婆搬走
樓主其實就係住入人地屋企,跟住想捉哂人地個老豆同細佬入院舍,再謀左人地層樓
我係你老婆既,肯定懷疑你遲d分分鐘會買重保險再殺埋佢
將心比心啦,你咁撚仆街,第日老左咪又係比人捉去老人院
上面d人有無咁大愛呀,講咩結左婚就係一家人要包容

樓主老婆都好撚自私 一味逃避/ 喊,都唔肯好好傾下
愛係雙方,佢喊你覺得心痛,咁你一直忍受佢細佬帶黎既壓力,佢有無為你心痛?
原來住緊人地屋 想過二人世界趕人走?
層樓你老婆細路都有份,冇咁容易喎...
邊緣個案連弱智都未必係
見到佢玩到你地咁就知佢蠢唔哂
真辛苦
簡單啦哩啲case
你每日激多佢兩激,講到明佢唔鍾意你地當佢弱智就自己識做啦
通屋放啲武器,棍呀之類,一年內肯定激到佢發癲,打鳩你佢一開你拖就錄低佢,報警
佢開得你一次波就會有第二第三次
正常人都可以玩到佢入青山呀,何況佢本身個底已經花
哩啲咁嘅垃圾,唔玩到佢發癲入青山都對唔住你自己啦係咪呀
定你想你第時生仔,個仔學到佢咁弱智呀
樓主可能心裡面真係有咁既黑暗諗法
但我想講去老人院,某D老人確實有必要的
之前咪有一單腎衰竭阿婆比仔斬死單野既....
阿仔請左兩個賓賓,放棄自己既人生,最後在絕望中癲狂斬死自己老母
你話佢不孝?但佢幾乎比哂自己所有時間人生照顧老母,只係壓力大到一個點,真係會爆
報警,話佢打人/做一啲攻擊性嘅行為同埋有精神問題,去精神病院就有人照顧㗎啦
方法就係,你生性d,賺多d錢
同老婆搬出去
同埋份人唔好咁撚賤
住人地方仲不斷埋怨人
埋怨人唔聽你話,埋怨人老,唔識教仔
上黎集思廣益又唔肯聽人地對你既批評
話你心術不正絕對無錯
鬧樓主個啲屋企一定好幸福
唔會明屋企有個精神有問題既廢青係幾煩
冇啦啦講講下野都會發癲打人
屋企啲野比佢打爛哂
屋企人又驚比佢打 唯有好言相向
但咁樣佢就會踩住黎上
又冇學歷
唔搵餐廳 外賣仲可以做乜
Sales都做唔到 同人溝通既能力都冇
做一日又嫌辛苦
又做返廢青

你地一定唔明同啲呢人住心理壓力幾大
你地同外父搬走
層樓轉舅仔名 佢劏比人租
你可以落力照顧外父
舅仔又有穩定收入唔駛返工
懷疑你受既苦唔夠多, 先睇唔到樓主問題所在, 所以覺得樓主應該攪到老婆一家, 家破人亡冇問題
壓力大到自己頂唔順咪要搵方法解決
解決方法就係掟佢出去俾人照顧/自己走
自問冇能力好好照顧佢唔通仲要勉強自己?同佢攬炒

而家樓主糾結嘅位係唔想扔低老婆 因為老婆扔唔低一老一嫩

樓主,認真推介你窕婆睇一本書
好想殺死父母,日本人寫嘅
講緊就係呢種「家庭」之間嘅道德拉扯
只要解得開你老婆心結就冇事
你加油,好好照顧自己情緒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞