(呻...超長文慎入)..特殊家庭既無助..政府又幫唔到你..

464 回覆
549 Like 26 Dislike
你咁都叫慘?

問題係你做過d乜? 你唔識處理又唔肯認
冇人得閒同你玩鬥慘大賽, 亦都好相信好多人既經歷慘過你

唔覺得每個人都要講晒自己既故事先可以俾意見你

你既問題係, 好多人叫你, 唔好再逼細佬搵野做, 先攪好d關係先, 可惜呢個唔係你想聽到既答案, 你就自圓其說, 死都堅持要細佬搵野做

唔係一句為你好大晒架, 唔係一句為你好就做乜都得, 真心覺得你老婆同佢屋企人遇到你真係好慘, 好可憐

你唔洗理佢老豆有幾衰 , 總之人地就係有樓主, 你冇, 人地老豆識行識走, 細佬有樓主政府有錢俾佢洗, 人地有個女俾家用

想你老婆開開心心生仔, 你就唔好再攪佢屋企人, 努力搵多d錢, 迎接小生命啦
你都識講, 細佬出現問題, 係拒絕社工介紹工作後出現, 咁點解你一而再, 再而三要求細佬搵野做

你都講得出要社工介紹工之前唔係咁, 你到而家仲想唔交水電煤, 去逼個細佬出去做野, 處理得好差囉, 同你講唔好, 就打住想佢好, 唔想放棄佢呢個旗號 , 沒完沒了

你咁既做法冇問題?
你老婆on9
可憐人必有可恨之處 明知佢細佬咁樣仲喊 喊黎把撚
一係唔好撚喊唔撚好出聲 如果唔係就堅定d掉佢細佬走
你d歪理真係野蠻到呢

一句想佢接觸世界, 係為佢好就大晒

你做既野就好似, 有個人怕水, 你強迫佢落水, 話對佢好先咁做
你唔識處理就唔好攪咁多野 , 上面有巴打介紹匡智會, 你居然問咩黎架, 香港咁多專for智障人士既機構, 你居然一間都唔識

真心想幫, 上網Search一大堆啦, 唔覺得你有search過, 之後會一間都未聽過囉

仲有呀, 由頭到尾你講既野都好有問題, 係人都聽得出你心地唔好, 搬咪搬囉, 仲係度講埋晒, 睇下你地搬咗之後睇下佢地點死既說話, 不知所謂

你心係咁諗都唔洗講出黎, 講得出就要預咗人地話你賤

冇得諗埋晒d賤野, 做埋晒d賤野, 仲要講俾人知, 之後人地有說話俾你聽, 就話人地唔明你受緊既苦

都係個句, 你老婆簡咗你真係慘
唔知點解你講嘅嘢特別令我覺得噁心反感
究竟點解呢?
乜你以為入咗醫院就攪掂? 如果好快放返黎, 樓主面對既野仲多, 仲大鑊

你了解清楚, 係唔係一捉佢入院, 就可以困住佢幾年, 先教人啦

如果樓主咗做, 而細佬又好快放返出黎, 老婆又未生, 兩公婆又未搬, 仲大鑊呀

而且樓主咁做完, 細佬同樓主關係應該返唔到轉頭, 政府院舍又未排到, 樓主經濟能力又有限

心地唔好都要有智慧架, 真係個腦有正常運作, 都知道唔work啦

記住呀 , 樓主未有地方住架, 做之前諗清楚先啦

仲有呀, 有d人唔信有報應, 但人在做, 天在看, 有d野做咗, 樓主同老婆既關係都返唔到轉頭, 做人唔好太過分呀
佢再打你就報警送佢入精神科 就算喺屋企掟野搞破壞都已經可以話係暴力行為 如果佢有睇開精神科既多數送到急症室佢地就會轉去精神科病房 呢d仆街唔比人大下都唔收歛下架
Btw可以死左條心叫佢搵工 除非你老婆同佢d屋企人肯狠心唔再比錢佢
樓主老婆先最on9
追左幾頁post覺得佢個問題根本係屋企唔識教縱成咁
樓主老婆仲要大左肚 下次佢再發癲更加大條道理報警啦
佢兩個既關係都冇得再差落去啦 入院最大問題係佢屋企人會唔會死攬佢簽紙比佢出去 同埋出院點安排
屋企人拒絕接返佢既冇得夾硬比佢返屋企
樓主最好勸下屋企人唔比佢返屋企/搵定搬出去住邊再做佢入院
屌,咁撚多問題,又窮,就咪撚生多個出黎啦,累撚死自己個仔
老豆同老婆都唔會拒絕接細佬返屋企, 咁樣攪完最後又係接返屋企, 對大家係好事黎?

而且咁攪完細佬咪仲唔相信人, 仲難重踏社會.....

唉.....
樓主話每次樓主提既意見, 老婆都會喊, 所以樓主話要諗過度過, 先再提意見俾老婆

咁老婆喊會唔會因為老公所提既意見, 老婆都接受唔到, 又或者樓主講野內容, 太唔尊重細佬同外父, 老婆先會聽到喊
佢唔似有問題喎 佢似懶咋話
佢細佬懶左咁耐仲點會肯做野 冇屋企咪咬老綜 佢呢個背景要拎綜援又唔難
你依家係理佢咩?你係想趕走佢呀,收皮啦撚野。我33年黎都同個咁既屋企人一齊大,你條窮撚客家佔地主仲想企道德高地。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞