(呻...超長文慎入)..特殊家庭既無助..政府又幫唔到你..

464 回覆
549 Like 26 Dislike
其實正常人住外父層樓
交水電媒差唔係好撚應份?比過世都要架啦 你自己無份用?
外父都有百年歸老既一日 交果4樣野點都少過租東區樓
而家自己比少少錢就牙痛咁聲 即刻想掟走個未來會長命既
計下條數都知,你都話細佬份人無任何興趣,2000蚊夠洗有餘,佢點解要番工先?番工當興趣?你問下自己,你有機會唔洗番工都有錢,你仲會唔會番?
然後d回覆又露哂底
個個巴絲都叫你揾多d機構先講,又話到自己盡哂力咁,點知原來有咩機構幫到手都唔知,你話你有幾「盡力」
我係外父就慘 諗起自己過身 個女婿分分鐘呃埋個細佬份錢再趕佢出街 真係唔知點算
個壓力源頭係逼個弱智做野
唔逼咪得囉
係連登打呢類文章就預左有呢堆人推到你篇文掉番轉係黑心腸。
所以我只能話佢地太幸福。
我解釋過但係佢地真係太偏激。
唔會明白病人家屬既無奈。
我點同你講都無用。我你要鑽死人先舒服既你鑽。
唔撚同意你就係黑心?呢個壓力係你逼出來架大佬
樓主你成日想唔使錢有人可以幫你解決到個問題
DLLM請2個工人返黎人釘人照顧佢2個咪攪掂
住外父層樓每個月拎10k出黎咪當交租
又用埋哂啲正常人角度諗嘢
佢弱智佢想㗎?
點解唔可以諗下佢啲感受
你老婆想一家人開開心心
同d大支那膠幻想支那復興有乜分別

離婚啦,你有得簡,香港人冇得簡呀
你有病人做你家屬嗎?
一句心術不正係咪解決到問題.
你地只係覺得我對佢地差係咪佢地唔使人照顧?唔使人睇?
我搵社工又想佢地入院舍係錯?
換個角度我做呢堆野係做左好過唔做吧。
你地最後尾都係只批評我做法等,你最多係覺得放棄一個智障同個老既比佢地等死等出事係一個方法。
重點係你地唔係同佢地一齊生活。
好似有人特登把呢個貼既原意歪曲同把我定位。等呢個貼熱左做討論中心咁。
我之後只會回覆正常討論回覆。
咁你娶得呢個老婆就要預左
沒追哂post唔好意思
原來有bb
咁冇架啦
我照顧左中風病人兩年係咪有權講?
而家個老人咩事先?行得走得,係咪有認知障礙?定係普通老人病記性唔好?乜原因都未知,係自理到點解你要第一時間想送走佢?
講左咁耐,細佬留響屋企,影響到你d乜?係佢係唔守信用,佢係咁架喇,你由佢既話屋會有乜影響?講左咁耐你都係唔聽,淨係覆d取暖reply
你自己覺得咁樣人地會唔屌你咩
留意返
正苦冇咩係幫唔到
係幫唔幫
不能與不為
屌你識唔識用句號
定係其實你都智障
「我唔使做都有錢用, 返工咁辛苦 做乜」
智障人士都識講呢啲? 我所識嘅智障人士都好勤力做野喎
邊緣智障78知樣係點 係咪都係大蕃薯咁樣
差少少就差咁遠
阿樓主大哥, 當你第一頁話拎細佬去賣器官係講笑, 到大家同你傾咗十頁 , 你最後居然諗到要個得二千幾蚊傷殘金既人交水電費, 逼佢做野, 話想佢好, 想佢獨立, 你係唔係痴線架

講真一開始你住既地方都冇, 居然夠膽結婚, 可能都係因為可以去個女仔屋企住, 如果唔係, 結婚後要訓街, 你可能唔會咁快結婚

到你去女家屋企住, 解決咗居住問題, 一d感恩既心都冇, 如果有感恩既心, 就唔會口口聲聲話人地老豆同細佬係包袱

初初同細佬關係都ok, 言談間叫細佬搵工, 到細佬收埋自己, 同發脾氣, 樓主都冇諗過點解變成咁, 仲不斷逼細佬搵工, 樓主好叻叻 , 兇到細佬見到樓主唔敢發作, 但樓主有冇諗過, 家姐返到屋企就黎料,會唔會細佬想同家姐 控訴, 求救, 希望家姐唔好有男人就唔顧佢, 或者想家姐管下個老公, 唔好再攪佢

到底有幾賤既人, 先可以口口聲聲話唔會再逼細佬搵野做, 但諗埋d屎橋, 唔交水電煤, 放過期追數單, 逼細佬搵野做

好心你啦, 想結婚生仔既係你, 唔係細佬同廢老, 你係男人有腰骨, 就唔好諗埋晒老婆可以拎少d家用養屋企人既野啦, 你識你老婆時, 佢屋企已經係咁

仲有, 唔係好明點解你住既地方都冇, 咁急生仔? 先唔講窮人唔好生仔, 如果你老婆家族遺傳基因有智障, 就算驗到個B冇問題, 都會帶遺傳基因去下一代(好似係除非唔係), 希望你唔係想養兒防老啦
外觀會唔會有明顯分別
原來住外父層樓...咁又唔同講法wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞