[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(13)

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
官網話死咗
媽呀....
張全家福好令人有聯想空間
好想知道到底點破冰
聖誕節快d到可以嗎

龔燁阿媽?比根叔用愛去感化走佬阿媽
見親家?!但龔友又唔在場
好幸福呀 有預告有翹手圖睇 Can’t wait!!!!!

Btw,八姨婆應該係第一集出現過個個
食屎妹豬啲frd?
唔係全部
我要睇佐治
三女婿上啊

熊家三位女婿同場指日可待

我要睇佢地瘋狂數盡熊家女人
跟住講講下熊家女人係背後watching you
好想睇一集係講熊家女婿同熊家眾女兒既團隊版男女攻防戰
同埋熊家三個女婿半夜開男人食堂既情景
龔: 唉 今日同媽呢空行街 佢只係掛住佢啲channel 唔理我呢個男朋友

潮: 你都好啊阿龔 起碼你見到個人啊 今日我上阿善屋企 本打算同佢出街慶祝拍拖週年紀念 點知佢只係留咗張紙仔 一條友走咗去行山 話要攞盡寫作靈感喎 就咁就走咗去

佐治: 你兩個都好啊 起碼都叫追到手 心如一日到黑都只係掛住個補習社 掛住啲書 當年那個叫池子孝嘅男仔 點樣追到心如嫁?

三個男士: 唉 鬼叫我地愛上佢地咩

有聲嘅?
絲打你個ff真係好中point
其實三姊妹入面 阿水係最易追 最易氹 最好相處
阿龔真係已經好幸福 仲唔識珍惜
潮生都叫最追到手
佐治真係 第時可能會睇到佢向兩個前輩請教 然後俾佢哋撚
呢個已經係龔水一齊後其中一個好好玩嘅梗
編劇真係唔洗驚冇嘢好寫
嘩,講到熊家D女人好高喎,潮偉,阿龔都要做跟得男友
有可能咩
潮偉而家已經開始有少少有跟得男友既傾向
根據愛回家男性角色智障急劇下降定率(max 安仔)
我信有可能架
如果阿龔係咁真係變啦
阿工相關角色出傑叔同阿May先都未到佢阿媽啦
希望阿媽永遠唔好出現,好憎呢啲認仔同婆媳糾紛戲
Agger
潮偉上次架車

不過係大事大非前
我覺得龔燁會好似那時候麻雀王那集係廚房個幕
好似阿媽教仔咁教水水
之旦係係平時
我覺得龔燁會”寵愛”水水多
所以佢地一得咗
我實有糖尿病
希望阿龔唔好智商急降 其實佢遇到龔友有關嘅嘢已經有啲唔理智
唔想佢拍拍下拖變傻仔
不過可以偶而少年龔上線然後hang機
或者扮下傻讓下阿水(縱佢嗰隻
都係嫁
同埋感覺上龔媽若出現係熊家有啲怪怪

可能係食屎妹豬啲frd吧
我又好想睇咁嘅轉變
平時工作非常醒
一講到熊若水
就變咗白癡
不過就咪去到綠帽果種Lv,否則就失去總監大人嘅威明嫁啦

不過可以偶而少年龔上線然後hang機
或者扮下傻讓下阿水(縱佢嗰隻

Agger
tvb個御用狠心老母係韓瑪莉
madam lo可能係去幫手鑑定龔燁同潮偉有冇機會分到雞脾
madam lo淨係出現都feel到有陣尖酸刻薄嘅惡奶奶味
龔燁平時去撩阿水都由總監秒變小學雞啦
應該又唔會拍到變傻仔嘅
最多都係表現到好純情嘅一面啫
madam lo可能係去幫手鑑定龔燁同潮偉有冇機會分到雞脾

笑咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞