[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(13)

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
唔知點解
今次我覺得佢有
阿龔應該會知今次唔應該再放手啩
仲要係對住個口不對心嘅女人
連阿清都睇得出佢地二個有嘢啦
再放手真係要單身一世 做魔法師
Ivan: 你個紅顏知己幫咗你

唔會嘅
明明仲有湊b同農莊
我記得路透耕田相係企隔離
又only one
編劇你嚇我唔到嘅
我都係因為呢兩點
所以都有信心嘅
明晚去party room玩都要拎定手機睇直播
咁岩既絲打 我聽日都去party room
打算直接開電視直播 叫所有人陪我睇
做得好
編審姐姐喺ig預告post度tag#今次終於冇怎料
好呀
係都唔出奇 大小姐由知佢追水水就一直睇佢唔順眼 遲啲一齊咗嘅話實比大小姐追殺
好期待聽日嗰集
平安夜為大家送上不平安嘅mcq vol.5答案
未做vol.5嘅請先回答試題:
https://goo.gl/forms/DauLqjet4DHRy8Wi1

首先要公布一個令人振奮嘅消息:今次終於出現滿分學生
而平均分係106/160,唔及格嘅同學就算你有不平安日免死金牌我都會搵你算帳㗎

以下同大家講返經常答錯嘅幾題:
1. 熊若水曾自稱自己係:
迷途小羔羊(215<賤精來了>)、實幹型公關奇才(448<選戰>)、蓮夢露(242<不能說的秘密>)
2. 看圖猜集數

呢題大家集體炒車,正確率低過10%
正確答案係:391<龔燁大鑊了>
雖然話呢個係回想,但係呢一幕冇出現過喺386<愛情當入樽>,當時籃球賽後嘅阿龔嘅表情同回想係有少少唔同:

所以其實冇預過大家炒得咁勁
3. 279<燁來越愛你(上)>,電梯停喺邊層?

正確答案:2樓
阿水係7樓入lift,2樓出lift,5層樓時間竟然係夠佢哋講咁多嘢
4. 382<我舅母係群姐?!>,龔燁打出咗咩牌?

正確答案:九筒
阿龔阿水做襯都係筒子
5. 對白填充:熊若水:「_____________,我都等得你耐啦。」(428<我不是曹太>)
正確答案係:返嚟啦
Welcome to your office的確令人印象好深刻,不過佢其實係出自415<龔燁的秘密國度>
6. 龔燁曾贏過嘅比賽?
除咗大家都知嘅威龍籃球賽之外,喺阿龔同max嘅對白亦都曾經交代過阿龔贏過學界同商會麻雀大賽
阿龔真係好全能
7. 電台DJ森仔全名係?
喺242<不能說的秘密>,根叔曾經講過森仔全名,就係林森明

希望大家玩得愉快
vol.6題目其實已經準備好,不過我仲未得閒cap出街衫圖做投票,加上想等埋呢個禮拜主線同過場,所以大約除夕新年嗰排會出
今次將會新增題型:看圖排次序
stay tuned and merry xmas
總係覺有機地下情
呢句好似派定強心針咁
我信聽日會回溫
覺得大小姐唔鍾意佢身邊啲囡囡比人追,之前係Msndy,宜家係水水,真係似阿媽揀女婿
覺得大小姐唔鍾意佢身邊啲囡囡比人追,之前係Mandy,宜家係水水,真係似阿媽揀女婿
第二好陰人
黐線看圖排次序
比你講完
覺得好似囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞