[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(13)

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
可能係爭住係阿水面前搏表現所以幫阿水頂咗
頂完阿水都係受牽連
可以令雙下巴天使原諒嘅話
值嘅
Jenny同大小姐係兩大目標,唔使落order都大把人攻擊大小姐
Jenny自己都一身蟻,邊得閒諗點搞大小姐
龔家父子祝大家冬至快樂
冬至快樂
好靚仔
大家冬至快樂
冬至快樂
大家冬至快樂
我覺得係Jenny揾攻擊水水,阿龔知道後去救水水,點知誤整到大小姐
好期待下個星期嘅龔水主線同過場
好想睇換尿片
究竟龔燁會係慈父樣,一臉嫌棄嘅樣定係係阿水面前慈父擰轉就勁嫌棄呢
慈父樣
我估劇情應該講佢地三pair都湊得好掂
+1
然後ff同水水婚後生活
終於趁主線前重看了#454 and #463,正如大家所講,忽然進擊的阿龔本身已經好唔合理,好似中間睇少咗100集咁,說好的事業為重呢? OCD又發作於是強行ff了一段 (純粹自娛下 ^_^)

時間:大陳反擊戰當日清晨
地點:熊家

龔:(被陽光照醒) Oh God居然一覺瞓到大天光添…… (拿起旁邊的外套輕輕替水披上並趁機偷望了幾眼,忍不住甜笑)
根:(從廚房出來) 阿龔你醒咗啦,跟我過一過嚟呀~~
龔:早晨啊Tree Gun,咦你煲咗粥喎,係咪要幫你落去問陳師奶借鹽啊?
根:唔係,我係想你坦坦白白咁同我講,你對我哋二妹究竟係點諗架?
龔:(略尷尬) 咳咳Tree Gun你……
根:嗱唔好再同我講係啲咩「普通同事」啊,我話晒都做咗咁多年人,你哋呃我唔到架。
龔:我……哋??
根:二妹雖然唔肯認,但你都知佢份人架啦,不嬲都口不對心嘅。其實佢邊有單獨帶過啲咩所謂「普通同事」上嚟坐呀,好似之前嗰個曹總,又送羊又賣廣告又剩咁追我哋二妹,佢都冇比人入屋啦,所以我覺得佢對你一定係有啲野先會肯帶你番屋企囉,你哋都無謂再收收埋埋啦!
龔:(驚訝) 乜媽呢空唔係同曹總拍過拖咩? 曹總居然冇上過嚟探你?
根:我係想架,唔係話因為曹總有錢,而係我睇得出佢都算好錫二妹嘅。但二妹份人咁硬頸,佢認定咗嘅野邊有咁容易比人說服到呀,佢唔鍾意人又有咩辦法啫,所以雖然大家成日起度講笑,其實個個都知佢哋根本冇可能啦。不過最近呢二妹無啦啦走去同人跳舞唱歌仲拍晒片咁真係好奇怪,明明之前仲實牙實齒咁話唔鍾意人就千祈唔好比希望人費事令人誤會,大妹問極笑極佢佢都唔肯講點解,所以我先咁肉緊提下你咋,萬一二妹真係比人追走咗到時你後悔都嚟唔切架啦!
龔:(愧疚) 其實跳舞嗰次……
根:不過我點都係要問清楚你先,究竟你係唔係真心鍾意我哋二妹架? 如果唔係嘅話就唔該你唔好再同個傻女行得咁埋啦。二妹係三姊妹之中最善良又最心軟嗰個,我真係唔想等佢鍾意咗你之後先發覺原來你根本都唔係咁諗。先旨聲明啊,我係唔會比任何人咁樣嚟傷害我個寶貝女架,就算係你都冇面俾!
龔:(緊張) 我係真心鍾意媽呢空架Tree Gun,不過我宜家想專心做野所以先至冇正式追佢咋,你要信我啊!!
根:你之前話要創一番事業嗰陣我就知道你係一個好有目標同抱負嘅人,前途一定無可限量,男人以事業為重係好,不過有時都唔好咁執著逼得自己太緊。講樣好笑野你知呀,之前有次細妹壓力太大搞到瞓唔到都係全靠二妹啲鼻鼾聲先醫番好咋。我個女呢雖然好衝動又唔係啲咩商業奇才,但就勝在好有義氣同好識體貼人,所以如果有我哋二妹陪你一齊努力唔係仲好咩? 你自己好好地諗下啦! (拍拍龔的肩膊並著他叫醒水一起吃早餐)
龔:(坐下來望著水的睡顏陷入深思) O.S.: 龔燁啊龔燁,你正一死蠢小學雞 >_< 對唔住啊媽呢空,我真係唔知曹總單野會咁hurt你架,其實我只不過係想逼到你對佢冇晒感覺,點知反而差啲將你推咗比佢!!! 不過Tree Gun都講得啱嘅,我係咪或者都可以期待一下你…啲鼻鼾聲會一直陪住我慢慢咁幫阿爸一步一步東山再起呢? 橫掂豔麗熱巴個promotion campaign都完咗,我終於可以唔使再顧慮曹總喇。番到公司我就會去同大龍生講,今次選舉如果失敗,隻鑊我會一個人孭晒......但如果咁好彩成功嘅話,到時我實會追你架! 你等我 ^_^

(屌嘗試下先知原來自己真係寫得好鬼差sorry啊各位 )
補返嗰朝情景好正
帶個同事返嚟過夜開會,熊家成班人的確唔似會當無事發生雖然之前都住埋

有樹根助龔,依家合理咗
再有龔水同場,一定要睇!

今晚同聽晚都追唔到live
希望盡量甜D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞