[露營JJ]到我開第二個露營post

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
野炊士多?
我覺得Belmont果個幾好又唔算太貴
油燈未必寄到,建議你上FB < COLEMAN燈爐同好會> 問下D 人點樣寄返黎
同埋有時返到黎D 玻璃燈罩爛晒
想知道最近咁熱星期六先上荃錦要幾點上先有位?
其實好難講 荃錦夏天閒日都平均十隻營左右
星期六只會有多無少
有無人肯放一個啡色luxe 天幕俾我
幾時露營最舒服
呢排熱到hi咁
新人揮個手
角落頭多咗個蜂巢
有無巴絲想買tarptent
可以既話想夾shipping
https://gsioutdoors.com/escape-hs-3-l-pot-frypan.html

GSI呢套cookset好似幾正
見過有鋪頭有個煲賣,未見過有set
GSI好似made in差拿

Coleman 200a 功能正常無凹無甩漆可以放比你
how much
有冇清絲唔信邪用鈦煲煮飯,
我想知係好易燶?
定其實燶少少可接受?
定個結果差到唔入得口?
有冇成功個案又唔使攪攪攪怕痴底?

同埋多唔多人(單拖)想用鈦煲煮飯?
定有盒仔就算,覺得唔重好多冇所謂。

市場調查中
以前上山成日都用汽水罐酒精爐+鈦煲煮飯
係好易燶,唔攪既話個底會全黑,因為D 水一走得7788後,D熱力就集中晒係個底度
我煮一陣,攪幾下,蓋返佢再煮再攪

有朋友就水滾先落米煮,都係要攪

最緊要係屋企試下D 米索唔索水,個水既份量好重要,唔夠水既話就食米
太多水就食粥
所以最好早幾日用電飯煲煮下飯,試下屋企D 米

同埋焗果個時間同溫度,郊外有時大風,heat loss 好大,要注意下呢樣野

都係果句,煮得多就搵到個方法,不過個水量就隨住D 米而變
盒仔只係一個普通鋁盒,唔需要神化佢做咩野煮飯神器,普通鋁煲就做到
你點知道的?
我Send email 去問都冇覆既⋯
Can I join please?
https://t.me/LogicalSwim
Can I join please?
https://t.me/LogicalSwim
FB inbox Luxe老細
準備買trangia 黑魂,但上網揾資料講,話啲coating 有啲差!
想問下大家用後感
請add 我
@nlessaa
新手琴日喺浪茄露營,但係啲釘插唔穩喺沙𥚃面,半夜一大風就變晒飛鏢,請問係咪要買長身啲嘅營釘?
利申:luxe spider 2xl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞