[露營JJ]到我開第二個露營post

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
USB 吊扇,好用,前日第一次用,要com被。
btw 想2k budget 買個2~3人營
係咪話香港天氣用msr 其實唔易打理同耐用
有冇咩介紹
keyword "USB 吊扇" 淘寶大量。
msr用左差不多兩年,又唔覺有乜問題。
係咪hubba nx2?
我見backcountry 特價都要300usd 2人
係 hubba hubba,三百差不多最平啦。
我見有人係fb代訂收2400 唔知信唔信得掛
btw 佢外帳層coating 會唔會易甩
聽朋友講msr 最驚果浸野甩
聽過有人甩coating,但我自己未試過。
有 hubba hubba & freelite 3,等緊 papa hubba特價再入手。
就係驚甩所以唔敢買
話哂成2k
呢啲損耗品,用得幾年都會爛,怕唔到咁多。
巴打們去露營通常煮咩食
而家好撚怕黐底
btw 唔好意思又係我
見campsaver 又有再折 心郁郁
想問下隻hubba 係咪無位掛到吊扇
同埋你覺得hubba hubba 夠唔夠兩個人用
我諗鬼佬size 應該好d
我個世界第一兩人營細到嘔
搞到我唔知買唔買三人好
不過我同女朋友都係細粒既
佢出現既問題係通痛黎,所有用PU做防水既tent都會好易甩/溶。因為香港多數時間都極度潮濕,PU既特性係以吸水黎做透氣效果。當水份過多時會溶解。

要買就買 double silicone (雙硅) 既tent。要注意既係有啲tent會以 silicone / PU coating 既形式做二層塗層。咁都係唔得,一定要 double silicone 先可以預防溶解依個問題。

PU 要買就要好注意濕度控制同可能隔一段時間就拎去曬下咁 有錯請提出
LM
有冇巴打玩過dod 嘅營,上網睇到價錢都唔太貴
金字?
係咪有露營group可以join 好想搵人一齊露
LM
半淘寶半UL撚
我都係,煎下雞翼雞扒個d都黐到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞