[露營JJ]到我開第二個露營post

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
介紹間鋪頭黎聽下 聽日可以去睇下 平就入手先
如果enjoy 煮嘢食同埋會煮幾味餸會唔夠擺
除非你打邊爐啲料放下面咁
唔係既話放完個爐都放唔到好多嘢
自己個人就怕熱 驚太熱訓唔著
而家暫時有蜥蝪仔嘅睡墊 而睡袋就得呢個
會唔會換一個比較好呢 新手未體驗過露營
黎緊淘埋裝備就出發
係,煮嘢食真係有啲唔夠放
呢張wildholic、funshop 都有得買
一間觀塘,一間喺mk
張墊R 值幾多先
唔怕凍冬天用ok
其實睡袋有三個溫度 我覺得睇最高嗰個就得(正負三至五度)
點講都唔及自己試一次咁真
Thnaks
可能夠用掛 黎緊20幾號打後先去 都回暖返小小
有無巴打用過reecho隻Starlight 5睡袋 想知真實頂到幾多度
用過Reecho moonlight 個人感覺starlight 可以8/9度唔會凍醒
唔該巴打
Agger 除非食啲簡單嘢,煲下茶飲咁
唔係會唔知啲嘢放邊好
我就係上面長啲個張,可以放下食材同煮好咗既嘢咁
不過其實如果你係去政府營地又會早入campsite 可以用個到啲枱,多算都有枱/大石可以當枱用
你哋通常幾早入到campsite
睇星期入
星期五晚入咪晏啲都得
星期六就12點前

其實呢 d icecooler 係咪都要放冰或乾冰入去先可以保凍?
你唔擺 保凍能力無咁好
將啲料包好入急凍 臨出發前包多層報紙都可以勉強三日兩夜
感覺圖中嗰款同普通月餅冰袋差唔多
我依家有個迪卡濃嘅,上次見天氣都唔熱就冇擺到冰,覺得唔掂 下次可能都要放舊乾冰之類
3人營有無推介 budget 大概$1000 係唔係最好都係NH??
呢張淘寶版L6 要1200 人仔?
我2張M8( 高大過L6)加埋都唔洗1200 wo

PS. 正貨好似都唔洗1200
係,佢唔識自己製冷,純粹係隔絕熱力流失
你要預先雪定D 冰種再擺落去
真心咁講,買NH 不如買三峰
香港果間所謂既代理仲係要藍店,可能已經升級到紅店

唔理黃藍黎講,三峰係用料,手工上都好D
大家都係抄外國野,但三峰用料足

Luxe 都係一個好選擇
香港經典牌子,不過D 野有時對比現時出既營會重少少
但極度耐用,同價位黎講係數一數二既好選擇
你想要咩款嘅營?
佢折左都要1000人仔 結果上去樓上鋪買 都係1000hkd左右好彩今日走左好多間格價
無乜特別要求嘅 不過有個細廳仔擺野都唔錯 但呢個Budget應該都難搞
應該會試下Luxe感謝巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞