[露營JJ]到我開第二個露營post

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
最後去咗邊買
最後 走左去細鋪買 反而我買左M3 同女朋友一人一張 到時可以玩合拼
同埋M3 個款 細張款都只係賣500幾 都幾抵
唔係買你個款低身snowline ,我買藍色棍款
如果我女朋友肯買多張拼枱都好
呢個問題唔難解決 只要你肯比錢的話
你肯出錢肯揹埋 唔好話拼枱 帶埋梳化都仲得
冇錢又唔想揹

btw 想買個背囊露營用,多數兩日一夜,極少行山,有冇推介
Osprey
kestrel 48
有無巴絲用緊呢款
抵唔抵玩?我見買1500左右
45L 800g, 60L 830g 重
睡袋黎講 $1000 budget 最好係唔係買reecho??
reecho 0度 清倉價/有舖頭賣903
絕對抵
收到 唔該巴打 就係諗住呢隻
有無人用-15度個隻男朋友好怕凍有啲想送畀佢
香港唔使啦, 實會熱醒。
早排15度上山 用0度睡袋佢都好似唔多夠
佢:15度以下唔上山好似好啲 笑死我
REECHO唔係用COMFORT來度既, 真正COMFORT 0度睡袋, 香港實夠用。
原來係咁 唔該晒
有冇人用緊snowpeak 隻 home and camp burner? 好唔好用?
reecho 我建議你睇少5-10度黎買
香港用-15 應該會熱到出汗
佢嘅零度睡袋 尋日用都出汗 我用moonlight 7度 唔凍又唔暖
所以零度就夠做 反正入夜都涼要著褸 大不了唔除褸直接入睡袋
本身用緊0度個隻,琴晚係西貢覺得啱啱好
打算係decathlon 買晒所有gear,會唔會太on9
2個人用: 3人營,雙人地席,2個睡袋(10度),1個cookset,1個爐,1營燈

第一次打算去灣仔西 南山 昂坪大草原,之後先慢慢升級

求更好營具意見,平平地試入坑
試入坑 買睡袋 然後全部借朋友嘅靚裝/跟佢一次
入坑同升級一次過 好過你入新手裝又升級 洗一次錢好過兩次錢
就算你決定唔玩 比較好嘅都容易賣 係咪先
thanks 巴打你講得岩,但朋友用淘寶野

買靚裝哪有錢見到樓上一張台都1200

anyway,thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞