[Switch/3DS集中討論] 任天堂Switch+Zelda新作: 3月3號 香港訂野正ON9 (5)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_Switch
Technical specifications果part

然後官網
通訊功能 無線LAN(根據IEEE 802.11 a/b/g/n/ac)/Bluetooth 4.1
(只有TV模式時,可使用市面有售的有線LAN轉換器進行有線LAN連接)

姐係3.0只係for制用
4.1可以有其他用途?

我 expect 啲手掣最低會用 Bluetooth Low Energy 4.0

講開又諗到個問題 佢右邊有動態IR同NFC 會唔會玩玩下 單邊無電但隻左制仲有電 唔知重量係唔係一樣

邊度寫3.0
不嬲Bluetooth 向下兼容

The Switch uses Bluetooth 3.0 for wireless communication between and its controllers.[51]
佢向下兼容 但有4.1 姐係另有用途

講開又諗到個問題 佢右邊有動態IR同NFC 會唔會玩玩下 單邊無電但隻左制仲有電 唔知重量係唔係一樣

邊度寫3.0

The Switch uses Bluetooth 3.0 for wireless communication between and its controllers.[51]

我反而想知一部機係咪連到八個掣
炸彈人八人local唔知要一部機定點

呢個版本係咪同官網唔同?
我係美國Walmart訂左呢個版本

邊度寫3.0

我反而想知一部機係咪連到八個掣
炸彈人八人local唔知要一部機定點

佢有八個燈 但個問題應該係 佢係唔係要4部機先做到8人連線
睇片就見到一部機2制ok 但一部機連8個制又得唔得 ?
btw 佢有個wifi 5ghz 應該係for local連線用
https://www.nintendo.co.jp/software/switch/aab8a/index.html

https://www.nintendo.co.jp/switch/aabpa/index.htmlhttps://www.nintendo.co.jp/switch/aabpa/index.html

望下孖車
老實講 單機1-4人 local最多8人

孖車咁寫姐係2部機可以8人定因為連線mode單機只可以2人所以4部機先可以8人

桌上mode最多4人係因為個mon唔夠分
所以要雙機local 各4分割
放假前有職升
放假前有職升

請食飯
希望出嗰日好多貨可以walkin

唔好ff啦 一係你出炒價收就有得walkin

呢個網解答左
桌上mode 1-8人

桌上8人
除左game入面大戰
真人都要大戰爭位睇mon

孖車係咪可以兩部機連埋一齊 8人一齊玩?
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom is coming to PC
一個moon開4打都已經梁國雄議員啦
放假前有職升

請食飯

個個都叫我請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞