Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(7) 1.11 Industries

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
留名新post
想問下點整海底隧道?
起路嘅時候按page down就會將條路降咗落地底,再拉去對面岸就得
Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

http://lih.kg/eFxeiPX
北陸地區起左林木區,拉左條無限loop 單軌,兩個方向每周人次不足50,求解

半個海都是污水

香城居民生夠一對藍球隊

仲未的起到心肝玩新expansion
DLC 新工業專區每座建築所需個人數量比較舊少
同埋有了新DLC ,起極工業區,工廠+辦公室需求都穩係medium
d mod 正常番味
正常番好長時間

起咗個大型低密度屋苑
拉咗兩條居民巴士線出附近嘅火車站
點知比班入去入面啲公園玩嘅外人打爆晒
開觀光巴士同收多啲入場費補貼返畀居民
我cut晒 想出去揸車啦
新post留明
Vanilla係要喺海床之下,唔想咁深就自己填高啲覆蓋佢 (ie immersed tube)

放置左一排再整個新區
我見有人可以用TOOL微調道路高度彎度,請問係咩MOD?
move it
或者fine road tool
on force on tunnel + straight slope
Cities Skylines 最垃圾係啲馬路好少option
就算用mod,都好難呈現真實馬路個樣
好似想 4 lane 一分為二 2條2 lane
點整都好,一定會好似叉開咗咁,無得慢慢咁split開
唔知點解開game卡住左load唔到入去
請問有冇類似解決方法 ?
最近清晒所有assets重裝開新save
裝返二百幾個assets已經扯走11gb ram
係咪應該加到32
試吓move it 搬條路嘅點
呢隻game最好SSD+勁CPU+高ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞