[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(11) 媽呢空的OnlyOne

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
Sit com仲有個弱點就係要推動一個故事可能要幾十集然後觀眾又要等幾個月,畢竟個個係主角,正劇就話幾日最多十幾日就拆完⋯咁觀眾無等得咁辛苦咁燥底。
演員ig分析我覺得ok嘅,又可以同大家有互動,學stanley講大家嘅comment幫到佢 不過嗰位留comment嘅人語氣就太激動囉
邊個做今集剪接同我行出嚟
咁就解釋到點解阿龔會忽然從兒女私情中清醒同決定放阿爸優先,講真佢阿爸一直都仲以為自己仲係大老闆啦,又唔係第一次失蹤,點會令阿龔咁大反應
加埋呢句就明白阿龔點解會喺條街崩潰,發現原來自己一心二用拖慢咗進度,而阿爸已經真係去到唔等得嘅地步,所以先會咁狠心放阿水飛機
一句真係差好多㗎dllm
Cut 真係唔係問題
但又要貪心,想深化呀龔人設
又要cut 得衰
大佬呀,量力而為啦
而家cut 到人設都崩埋
仲要兩個演員解畫,老馮咩
好多嘢根本唔係演員嘅錯,但係因為佢哋做幕前,所以最後要佢哋承受
大家畀啲同理心同成熟啲,可以留批判性嘅留言,但係注意措辭唔好去得太盡啦,演員作為觀眾同幕後嘅橋樑會好攰㗎
阿蟹同stanley唔好畀呢啲留言影響到,呢度仲好多人會支持你哋同龔水線㗎

仲有
呢句我特突唔加密
我明大家睇個集睇到有棄劇嘅衝動
100個人睇有100個唔同感受有唔同意見
你唔buy編劇寫嘅係好正常
Fine 你屌囉 冇人阻你
你係呢度,各大討論區
自己社交平台發洩下話棄劇咪算
你特突走上去人家ig 係人家地方留言屌
都好無禮貌下
見到佢啲語氣嚇親我
以為做錯咩事對佢唔住
其實第一線會中槍一定係前線演員
Stanley 真係好慘
龔水我一定會繼續睇,亦都好支持演員落力付出
但請編剪爭氣d啦好嗎
同埋幾時講添食 有得添食就唔該唔好亂cut
放慢d 交代好d 主要劇情啦好嗎
agger
同埋開心速遞咁多線,工水以外仲有好多值得大家支持
覺得虐睇完心情唔好,咪睇下安仔派膠開心下囉
總有啱你口味嘅劇情
我承認我有係度罵過編劇
因為我真係唔太buy編劇寫出嚟個套
但正如我想之前話
100個人睇有100個唔同感受唔同意見
完全係好正常嘅事
特突走去人家地盤去屌
好似完全不當人家努力寫作係一回事
留個名先
表示完全追唔切 忙完返黎就已經咁多了
其實表達意見係冇問題 我都有插劇情
不過窮追猛打真係冇意思
又唔係咁樣插完劇情即刻可以改 可以當463冇出過
啲人應該見好就收
同埋理智啲表達
No 1那集
一晚一口氣推爆一個post
你慢慢追
我覺得你有幾不滿
都唔應該走上去人家地盤屌
仲要啲語氣
佢真係派
好走不送
多你一個唔多少你一個唔少~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞