[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(11) 媽呢空的OnlyOne

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
lm
終於追哂D post, 如果真係朱咪咪同盧海鵬入局,540集唔夠玩了!又有排追!
不過希望龔水線之後可以唔好咁虐心!
絲打你地好勁,咁夜仲未瞓

係呀,當年黎耀祥係因為畢打更多人鍾意佢(包括我 ),嗰時出席佢新書發佈會時位位fans都係叫佢社長
而Stanley大部份人都叫佢龔燁,証明好入屋,但唔想好似賞昇咁去到最後一集先一齊

相信兩位會好似黎耀祥咁大受歡迎,仲可能因佢地咁受歡迎,會開套劇比佢地兩位
Industry 個秘密網已經公開左,唔用得。
應該開過 "家明與雙下巴天使" Blog,有日水水上網找資料,無意間見到,睇到阿龔內心深處,知道自己誤會左佢,暗地裡幫佢 ,之後就慢慢行番埋一齊。
+1
終於我都追番晒呢兩日啲post,其實要講嘅想講嘅大家都已經講晒,我諗我都係時候要柄埋一陣嚟平伏一下自己嘅心情

自從#463之後就一直瞓得好差,條氣仲係咁頂住頂住好難受,真係冇諗過自己有朝一日會咁受一套劇影響,仲要係TBB 坦白講我係因為工業先追呢套sitcom,先會去開acc mon post同留言支持佢哋。有幾鍾意就有幾失望,所以到呢一刻我都仲係唔知自己9up緊啲乜,個腦仲係一片混亂粗口橫飛 之前同大家一齊興奮討論偶爾ff啲片段嚟自high下嘅心情仿佛一下子謝晒皮,對上嗰篇發洩ff寫到930咁1999就連我自己都唔撚想再睇番。不過我自己就一定唔會棄劇嘅,因為唔想就咁就抺殺晒台前幕後先前所有嘅努力(相信大部份fans觀眾其實都係一樣口硬心軟),當然我亦會繼續支持Stanley蟹蟹啦,有啲野有時真係唔到佢哋控制嘅,就算天氣不似預期,希望佢哋繼續畀心機唔好氣餒。至於我自己呢,however,應該暫時都唔會再講啲咩架啦,因為就算講都只會係啲負能量廢話,費事9up影響到大家啦。Anyway,真係好開心可以起呢度識到大家,有同好(仲要係愛回家)確實係一件好難得嘅事,各位我哋有mood再聚吧
佢隻手好慘,我都試過痺晒
極速爆post,留名先

今日想講下個人對大小姐介入阻水嘅睇法,首先利申我都好鐘意睇蓮輝。佢地同龔水一樣充滿阻礙,不過蓮輝係一齊咗先然後再面對一堆問題,龔水係要解決晒啲問題先可以一齊。相對地其實蓮輝面對嘅問題似係更大更難拆咁,我有理由相信加集數嘅機會好高,所以要繼續寫落去嘅話會有蓮輝x龔水一啲都唔出奇,而且可以係帶動兩pair都變得更好。

以下FF:
463刻意要營造大小姐叫阿水做女強人,如果無睇開會以為大小姐真係形單隻影。所以有可能係阿水先發現蓮輝,阿水會驚訝大小姐變小蓮mode嗰個樣 (阿水心諗大小姐你原來都有愛情滋潤仲唔俾我鐘意龔燁 ) 阿水絕對唔會去威脅蓮輝相反會幫佢地,幫忙期間阿龔覺得阿水呢輪做乜神神秘秘咁,結果俾阿龔發現埋蓮輝,阿龔都唔會踢爆可以同阿水一齊幫蓮輝,仲可以俾阿龔知道原來強如大小姐都可以事業愛情並存雖然只係地下情,如果阿龔因為睇到蓮輝而有所動搖嘅話可以講佢向阿水再表明心跡,將自己想法講俾水聽:「我的確唔可以放你做我嘅no.1,我要幫阿爸報仇東山再起,你對我嚟講都好重要,所以我必需要先向你坦白,我唔期望你會接受我呢個唔完美嘅人,但呢一刻我只想將我嘅心意講俾你聽。」阿水肯yes當然好但都可以講佢唔係即刻接受,不過起碼可以解開咗個誤會先,而報仇呢點又可以繼續講,蓮輝又無影響到,真係win win win呀
咁樣寫似晒開心速遞一貫作風
「我的確唔可以放你做我嘅no.1,我要幫阿爸報仇東山再起,你對我嚟講都好重要,所以我必需要先向你坦白,我唔期望你會接受我呢個唔完美嘅人,但呢一刻我只想將我嘅心意講俾你聽。」

呢句好正
希望有一日阿龔唔好咁執著no.1 呢一樣野
其實對媽小姐黎講 only one 已經夠
媽呢空要嘅只係坦誠

坦誠相對就得
希望你呢個ff成真
如果可以由蓮輝啟發到龔水咁真係好好
之後兩pair可以互相幫大家
有d難想像大小姐同若水傾心事
我唔理邊個幫忙
兜到就得
應該唔洗傾心事先會透露嘅
可能係唔小心撞破
送水輝仲要都係起尋寶圖
阿水都有理由發現蓮輝嘅
宜家loop親only one,心仍然在痛....

搞到自己失戀咁
水水, 佢要坦誠, 係唔係NO.1對佢唔重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞