韓國啲後生仔生活係咪好困難?

483 回覆
13 Like 85 Dislike
如果要加埋買樓做index 香港冇得輸 屌打全世界
感覺哩個世代中無論邊度既後生仔都係生活得好困難

極大化既存在、競爭、導致左弱肉強食、適者生存既地步 係時候黎一次天罰大災難 冚球產 重新洗牌

真係重新洗牌嘅話,恐怕人類文明程度會倒退到工業革命前
即係玩優生制/菁英制

大陸it狗好好撈

全世界都好撈架喇 除左香港
佢地想成功出黎得2條路 一係入大機構, 一係考公務員...
香港都叫有少少外國模式 可以跳/走下升下人工咁...
仲有老屎忽,OT文化, 仲要玩合約 有排先坐到正

仲有做idol/演員
孔子條垃圾魔鬼害人不淺

韓狗唔識發動階級鬥爭自決?

唔好話韓國 日本蝗國一樣 東方人嘅奴性其實就係比儒家影響左 唔好話因爲蝗國係極權國家而推翻唔到 日韓夠民主國家啦咪都一樣

可能我唔知,我發覺日韓老屎忽文化好似比支那嚴重
韓國唔興買樓
佢地啲樓係分年租定月租

月租個啲又係會比人睇唔興
韓狗唔識發動階級鬥爭自決?

唔好話韓國 日本蝗國一樣 東方人嘅奴性其實就係比儒家影響左 唔好話因爲蝗國係極權國家而推翻唔到 日韓夠民主國家啦咪都一樣

可能我唔知,我發覺日韓老屎忽文化好似比支那嚴重

不過原本孔子都唔係想人地盲目敬老
係咁多年後D人曲解左

資本主義嘅錯

再加政策向老人傾斜
日韓都係一樣畢業就要入國企
入唔到人生巳完

點解韓國冇暴動
因為上面個D人口基數好撚大, 嬰兒潮出世o個班

其實唔止香港及強国
歐美都係,最有錢果班都係嬰兒潮
佢地控制左個社會,權力,財富,政治

所以需要第三次世界大戰搞搞佢

就算打
班權貴一樣唔使死
死都係死窮人
做練習生/oppa咪得

即係做雞做鴨
識得唔少韓國後生仔
我幾肯定
如果講普通人既話
韓國一定慘過香港好多
佢地唔止係貧富懸殊咁簡單
而係成個社會人同人之間競爭好劇烈
經濟上大財團完全壟斷
仲有完全唔人道既職場文化
夠香港難?
夠香港難?

總有啲人搵香港黎鬥慘
自己食屎就唔俾其他人辛苦
自己食果舊屎要係最臭先自豪
其實唔止香港及強国
歐美都係,最有錢果班都係嬰兒潮
佢地控制左個社會,權力,財富,政治

所以需要第三次世界大戰搞搞佢

最後咪又係搵d無權勢既人做炮灰,你唔係信班嬰兒潮會夠膽上陣啊

班老鬼好叻架
話自己年紀大唔打得
之後應該會送人地d 仔女上戰場
自個d 仔女就送去外國保平安
日韓青年好 on9

香港嘅人權狀況差劣,都仲有人上街發聲

反而日韓有言論集會示威自由,班年青人都唔識得行使

細個睇WTO 韓農係香港抗議
佢地好勁 一腳踢甩鐵馬桿 打鼓指揮
點解班年青人當過兵
淨係識服從 唔抗議

因為當兵洗哂腦 之前睇新聞話韓國有個調查係問啲人滿唔滿意政府/國家 大部分女性都係講唔滿意 男性就大部分滿意

南韓 男性地位 比女性高n 倍
好似話最鐘意打女人
韓國男人本身都係既得利益者
老實講 去過一次韓國都覺得呢個國家啲人硬係有種好黑暗嘅感覺 加埋終極老屎忽文化
老實講 去過一次韓國都覺得呢個國家啲人硬係有種好黑暗嘅感覺 加埋終極老屎忽文化

韓國真人真事犯罪電影都覺得好撚痴線

人類既極惡,當然支那,墨西哥都唔差

極大化既存在、競爭、導致左弱肉強食、適者生存既地步 係時候黎一次天罰大災難 冚球產 重新洗牌

真係重新洗牌嘅話,恐怕人類文明程度會倒退到工業革命前

石器時代
撈唔掂個班就開炸雞鋪
韓國人玩精英主義到癲左
淨係當地最top嘅大學先有前途(唔記得邊幾間)
只有少數精英大學生/有家底識人
入到三聖個啲大財團
淨低果啲好似做緊低人工狗
有啲似香港咁

利申:睇過網上news 講

SKY 個三間大學

係KAIST?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞