韓國啲後生仔生活係咪好困難?

483 回覆
13 Like 85 Dislike
明明外國有社會問題,同香港有人受苦 係兩件事
但因為佢地只係想其他人關心自己,所以唔想亦唔能夠將兩件分開睇
同佢地爭論係冇意思,因為佢地根本唔想知道任何野
我反而要多謝佢地俾到靈感我,今晚又可以打多篇文
我買左間屋喺入面住洗撚理其他人點諗咩,村民日日拍門咪裝隔音囉
講咁多做乜,你見日本樓供三代80年代嘅事依家仲拎出黎講就知曬氣啦,人地岩岩先google完日本樓價,岩岩睇緊80年代紀錄片,再執口水尾拎出黎同你駁

當你講返香港樓價咁貴,佢地就會轉移去日本工作好辛苦,都係香港好住

一陣又會話慘唔可以用人工 物價 樓價客觀衡量嫁,要用工作輕唔輕鬆黎衡量
屌你老母每個國家都有人好囉舒適有人好辛苦㗎啦
自己生活好唔好係自己雙手去決定
運輸工人都可以變做大老闆呢個世界有乜唔得

嘥時間開post你自己心靈安慰不如諗下自己點樣可以改變生活
之前好似有個post話送農田比你
不過當地村長有好大權力
新加坡冇問題?
以前英國讀書識咗班韓仔,佢哋講過如果入名校的話,老豆老母做三星的話,都已經贏普通人一條街
比都唔係咁比啦

香港地產商/大企業mt 22k - 26k
三大銀行 26k - 31k
人工點會少過韓國呀係爭在攞唔攞到啫

不過韓國生活成本低啲,啲人工係好洗啲嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞