韓國啲後生仔生活係咪好困難?

483 回覆
13 Like 85 Dislike

孔子條垃圾魔鬼害人不淺

韓狗唔識發動階級鬥爭自決?

唔好話韓國 日本蝗國一樣 東方人嘅奴性其實就係比儒家影響左 唔好話因爲蝗國係極權國家而推翻唔到 日韓夠民主國家啦咪都一樣
日韓青年好 on9

香港嘅人權狀況差劣,都仲有人上街發聲

反而日韓有言論集會示威自由,班年青人都唔識得行使

Are you sure?

人地總統都拉左落台
香港人發聲???

觸發點係活葬人
拉完總統落台
世代矛盾有冇解決到?
(我唔知)

係因為文革要洗走舊有思想先少啲姐

其實大陸無儒家文化係因為文革被老毛鬥冧咗
毛澤東都算做左件好事
睇過漫畫話有人住網吧 夠平
(未必能作準)

日本男月入3.5萬住網吧 返工方便又慳錢:租屋很蠢
https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/236368/%E5%8F%A6%E9%A1%9E%E8%9D%B8%E5%B1%85-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%94%B7%E6%9C%88%E5%85%A53-5%E8%90%AC%E4%BD%8F%E7%B6%B2%E5%90%A7-%E8%BF%94%E5%B7%A5%E6%96%B9%E4%BE%BF%E5%8F%88%E6%85%B3%E9%8C%A2-%E7%A7%9F%E5%B1%8B%E5%BE%88%E8%A0%A2

【外賣員之死】深水埗網吧「窩居」三年 41歲外賣員 電腦枱猝死

一撚樣

外國人係咪寧願露宿行乞
都唔住網吧?

毛澤東都算做左件好事

見到廢老要行敬禮,廢老一唔高興可以一野落你個頭到,仲癲過日本

見面先問你年齡睇你幾大然後決定用咩態度,語氣同你溝通

日韓青年好 on9

香港嘅人權狀況差劣,都仲有人上街發聲

反而日韓有言論集會示威自由,班年青人都唔識得行使

細個睇WTO 韓農係香港抗議
佢地好勁 一腳踢甩鐵馬桿 打鼓指揮
點解班年青人當過兵
淨係識服從 唔抗議

因為當兵洗哂腦 之前睇新聞話韓國有個調查係問啲人滿唔滿意政府/國家 大部分女性都係講唔滿意 男性就大部分滿意
除非你係宋仲基咁嘅樣未有前途囉
如果唔係就要好似總統文在寅咁有才幹

宋仲基都係好彩咋 佢地娛樂圈年年都有幾十隊男團女團出道 演員又係 仲要韓國出得道嘅唔睇樣都要有才華 有幾多個宋仲基呀

毛澤東都算做左件好事

民國時期個班出國浸水個班青年帶左外國文化返黎 加上共產主義本來理念人無階級,國無界分,財皆公有,各盡所能,按需分之。

簡單黎講,聽話、死左難做同條命夠硬就有機會向上爬
識個操流利日文+英文+廣東話+普通話既韓仔三十歲都仲喺香港同台灣working holiday做啲hea hea地既工
佢話留喺韓國都係差唔多 倒不如周圍見識下

人地總統都拉左落台
香港人發聲???

韓青敢為世代不公而發聲咩?

服過兵役都唔敢勇武對廢老

就係因為服過兵役。佢地果隻階級觀念比軍隊洗禮完,更加服從性強

起碼我地香港而家你出街同廢老嘈都可以屌尻佢

韓國你嘈,我諗你會比廢老圍毆至死

其實班死廢老 繼續壓迫 班年輕人 ! 班年人 頂唔順 就會反抗 佢地!

歷史上 好多革命 都係因為比在位者 不停壓迫 而引起!

就算 我地上一代 再上一代 都出現過呢啲情況!

好似文化大革命 咁!其實味又係上一代 推翻再上一代!

擁有權力在位既得利益者 唔肯 放權 ,下邊既人又想上去! 就會出現呢啲情況! 希望班死老野 早啲退休啦! 唔好阻住後生上位啦

大陸人係做又36唔做又36嘅心態
反正去邊都係3000蚊
老細搵緊幾百億又唔會care你果3000蚊
低層個個都係hea住做
返工打王者榮耀
拖得就拖,hea得就hea
韓青敢為世代不公而發聲咩?

服過兵役都唔敢勇武對廢老

就係因為服過兵役。佢地果隻階級觀念比軍隊洗禮完,更加服從性強

香港被北方政權壓住,但韓青有選票有 liberty 有 freedom 都唔識用來對抗不公?

因為南韓無論邊個做總統都係做緊財閥條𡃁
淨係三星都佔緊全國gdp 40%

毛澤東都算做左件好事

所以咪正式變成今時今日既支那鬼國

班魔鬼畜牲冇人性冇道德冇底線,反人類反文明反自由

反自然反神

大陸人係做又36唔做又36嘅心態
反正去邊都係3000蚊
老細搵緊幾百億又唔會care你果3000蚊
低層個個都係hea住做
返工打王者榮耀
拖得就拖,hea得就hea

3和
wfc

宋仲基都係好彩咋 佢地娛樂圈年年都有幾十隊男團女團出道 演員又係 仲要韓國出得道嘅唔睇樣都要有才華 有幾多個宋仲基呀

宋仲基都叫好彩

香港被北方政權壓住,但韓青有選票有 liberty 有 freedom 都唔識用來對抗不公?

因為南韓無論邊個做總統都係做緊財閥條𡃁
淨係三星都佔緊全國gdp 40%

人地國家有選舉權及被選舉權,年青人可以參政吸韓青票

柯P 都選到台北市長啦

毛澤東都算做左件好事

所以咪正式變成今時今日既支那鬼國

班魔鬼畜牲冇人性冇道德冇底線,反人類反文明反自由

反自然反神

日韓其實都差唔多架咋 衰嘅野唔同但程度都係好嚴重
學校要入三大,公司要入國企,
3星lg個幾間,一係做公務員,
做其他賺既錢都唔太多,
所以有好多細既會去做練習生,
為求出道,用出道個3年賺最多既錢,
但現實唔係個個都可以
所以好多人就負債

日韓打工仔模式其實都係差不多,
入唔到大企業就bye
問過啲韓仔nonloacl students

聽過其實喺香港啲高排名學校讀完返到去其實都唔錯
佢地想成功出黎得2條路 一係入大機構, 一係考公務員...
香港都叫有少少外國模式 可以跳/走下升下人工咁...
仲有老屎忽,OT文化, 仲要玩合約 有排先坐到正

做韓星或者黎香港整個部隊鍋都賺到你笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞