韓國啲後生仔生活係咪好困難?

483 回覆
13 Like 85 Dislike
唔好話韓國 日本蝗國一樣 東方人嘅奴性其實就係比儒家影響左 唔好話因爲蝗國係極權國家而推翻唔到 日韓夠民主國家啦咪都一樣
觸發點係活葬人
拉完總統落台
世代矛盾有冇解決到?
(我唔知)
係因為文革要洗走舊有思想先少啲姐
其實大陸無儒家文化係因為文革被老毛鬥冧咗
毛澤東都算做左件好事
外國人係咪寧願露宿行乞
都唔住網吧?
因為當兵洗哂腦 之前睇新聞話韓國有個調查係問啲人滿唔滿意政府/國家 大部分女性都係講唔滿意 男性就大部分滿意
宋仲基都係好彩咋 佢地娛樂圈年年都有幾十隊男團女團出道 演員又係 仲要韓國出得道嘅唔睇樣都要有才華 有幾多個宋仲基呀
民國時期個班出國浸水個班青年帶左外國文化返黎 加上共產主義本來理念人無階級,國無界分,財皆公有,各盡所能,按需分之。

簡單黎講,聽話、死左難做同條命夠硬就有機會向上爬
識個操流利日文+英文+廣東話+普通話既韓仔三十歲都仲喺香港同台灣working holiday做啲hea hea地既工
佢話留喺韓國都係差唔多 倒不如周圍見識下
大陸人係做又36唔做又36嘅心態
反正去邊都係3000蚊
老細搵緊幾百億又唔會care你果3000蚊
低層個個都係hea住做
返工打王者榮耀
拖得就拖,hea得就hea
因為南韓無論邊個做總統都係做緊財閥條𡃁
淨係三星都佔緊全國gdp 40%
所以咪正式變成今時今日既支那鬼國

班魔鬼畜牲冇人性冇道德冇底線,反人類反文明反自由

反自然反神
3和
wfc
人地國家有選舉權及被選舉權,年青人可以參政吸韓青票

柯P 都選到台北市長啦
日韓其實都差唔多架咋 衰嘅野唔同但程度都係好嚴重
學校要入三大,公司要入國企,
3星lg個幾間,一係做公務員,
做其他賺既錢都唔太多,
所以有好多細既會去做練習生,
為求出道,用出道個3年賺最多既錢,
但現實唔係個個都可以
所以好多人就負債

日韓打工仔模式其實都係差不多,
入唔到大企業就bye
問過啲韓仔nonloacl students

聽過其實喺香港啲高排名學校讀完返到去其實都唔錯
做韓星或者黎香港整個部隊鍋都賺到你笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞