薄扶林大學討論區(4) 我迷失在這場add drop遊戲

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
有無人知道啲course大概幾時會出mid-term time table ?驚miss咗mid-term 呀...
有無人知道啲course大概幾時會出mid-term time table ?驚miss咗mid-term 呀...

每個course都唔同架喎

係咪通常係reading week 之後

有無巴絲打們有take過PHIL2800
完全比佢個The emptiness of emptiness 嚇到傻左
lab個pg睇唔到我
熄曬個lab啲燈
有冇巴打讀過STAT1603
想take 做free elective

上個sem take咗 A+

難唔難
利申:engine仔
有冇人讀緊civl 6034 佢份asignment入面d野都冇教過點撚做啊屌
lab個pg睇唔到我
熄曬個lab啲燈

冇見到其他野丫嘛

揮手

求救呀

點解會咁架媽咪

求下你畀我drop左佢

send email/打電話去就會幫你drop

我以為係suspension period

Same 成日比翻譯拖冧晒 不過我都冇後悔既

因為除左呢科之外都唔知讀乜柒好

翻譯最賺錢

比起其他文科好似係嘅 但好辛苦 成日要趕deadline
唔係因為自己揀遲做遲交 係人地set到deadline勁早 又覺得你翻譯應該唔使用好多時間
但冇諗過單係一隻字都夠我地研究5分鐘

唔知呀嗎 thanks!!
lab個pg睇唔到我
熄曬個lab啲燈

冇見到其他野丫嘛

咁又冇
夜鬼表示個lab成日得我一個

唔知呀嗎 thanks!!

FM BB

因為除左呢科之外都唔知讀乜柒好

翻譯最賺錢

唔係因為自己揀遲做遲交 係人地set到deadline勁早 又覺得你翻譯應該唔使用好多時間

Agree 最憎d人以為自己識英文識中文就等於識翻譯
lab個pg睇唔到我
熄曬個lab啲燈

冇見到其他野丫嘛

咁又冇
夜鬼表示個lab成日得我一個

咁夜仲唔返屋企

翻譯最賺錢

Agree 最憎d人以為自己識英文識中文就等於識翻譯

寫出黎啲野又要1999個下真係呢
Hi
Hi

Hi

難唔難

Engine仔應該冇問題啦 上個sem我拉埋我個year one engine friend一齊take,齊齊攞A+
Course content深度應該深1853 stat個part少少,final肯做下近幾個sem pp (2012-2016都係Eddy出)應該ok A range無問題,因為其實不斷番炒或者好類似
教得深入但考得唔深 如果你遲d見到moment generating function個啲唔好俾佢嚇窒,唔會點考

難唔難

Engine仔應該冇問題啦 上個sem我拉埋我個year one engine friend一齊take,齊齊攞A+
Course content深度應該深1853 stat個part少少,final肯做下近幾個sem pp (2012-2016都係Eddy出)應該ok A range無問題,因為其實不斷番炒或者好類似
教得深入但考得唔深 如果你遲d見到moment generating function個啲唔好俾佢嚇窒,唔會點考

想問吓你考試大概啱幾多 你講到好似好易A+ 想去appeal

難唔難

想問吓你考試大概啱幾多 你講到好似好易A+ 想去appeal

我應該full mark 無唔識,midterm full,homework full
Stat department採用standard cutoff唔拉curve
Course overall 90%就A+,85% A,80% A-咁
如果你係marginal 88,89咁真係唔好意思
不過appeal都好似冇乜用,冇得再改得check有冇加錯分

難唔難

我應該full mark 無唔識,midterm full,homework full
Stat department採用standard cutoff唔拉curve
Course overall 90%就A+,85% A,80% A-咁
如果你係marginal 88,89咁真係唔好意思
不過appeal都好似冇乜用,冇得再改得check有冇加錯分

有神快拜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞