[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
我本身有HTC 個條type c to 3.5 都正常大聲, 但插apple 呢條真係特別細聲

Final e3000 冇理由唔夠力既, 所以明顯apple 條adopter 係iPad呢啲大機先夠力推多少少
pixel3就有
pixel 2 set咗之後應該影出嚟都影唔到真raw
因為set完raw張相仲會矇咗
pixel 2 冇
仲諗著買pixel 2算
但其實pixel 2唔洗raw相影出嚟都世界級
除非你係啲每次影完都Photoshop執相執得好仔細嘅人
咪玩啦,電源係 USB port 出嘅,點會一個夠力一個唔夠
應該係 apple 條線個 gain 低過其他而 Android 個輸出音量設定唔夠高
巴打用緊pixel 2定3? 2,3有咩唔同?
打算買部用嚟影相,自己又懶唔太想執相,諗著影raw第時有興趣先再執
你有冇諗過點解有音礦既出現呢 你好似誤解我我講“唔夠力”既意思喎
相機嚟講2 down完mod版pixel 3cam其實食咗pixel3 9成功能
上網睇評測成像都差唔多 好似pixel 3 Portrait mode 個邊緣再好少少咁
不過其實raw相係要執得好仔細先有用
普通執下色jpeg都得

咁買部熊貓2 xl算

部細3都爭成倍價錢
要升pie先用到mod版pixel 3cam
pixel 2 升pie有冇伏? 聽講倒水過熱?
我用跟機果條都好細聲
冇伏 冇過熱 free ram多左 順左
但電係用快左 但都夠一日用
點止九成 Top Shot都有喎
少咗半個鐘SOT啫
影完相經google photo開永遠係最舊嗰張點搞
我部2 SOT 上左pie 反而襟用左好多

btw搵緊部熊貓機
係咪喺未upload前edit過?
暫時已知既3.5 to Type C 線用既DAC

Google USB-C to 3.5mm Adapter
- Realtek ALC4021

HTC USB-C Digital to 3.5mm Audio Jack Adapter
- Cirrus Logic CS42L42

Apple USB-C to 3.5 mm Headphone Jack Adapter
- Cirrus Logic CS46L06
mod版又真係冇左防震wo
有 update
會唔會伏
唔理
up 左先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞