[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
可以自動增值好正喎
我多數用FPS銀行過錢去Oepay增值
我係咪申請左oepay account 之後換張8達通SIM 就用得?
係,你用自動增值既話唔使開oepay account
thanks 搵日得閒狗衝返張卡先
pixel 2而家search bar set啱語言可以直接開assistant 之前得3先係咁
叫做比pixel 2用家食多咗少少3嘅功能
不過google now入面冇咗條search Bar
巴打想問下用magisk root咗黎升係咪要還原原廠boot同recovery先可以?
然後再flash返recovery同magisk?
得csl用到?
好似係csl/1010/sun
same 方便到仆街
正!突然有fd返hk, 佢仲肯幫我帶部機返uk 11月中有得用 上google store uk買埋stand先
又夠鐘sideload monthly update
嗰Squeeze無得set做其他真係好唔方便,我用home button仲好。Android 9無8.1咁好用

felica個app係system app黎喎屌
琴晚試過 成功用到CLUB SIM張ESIM
有冇人知用唔用到 csl volte?
啱啱自己重新開機
係咪日版?
US
點用
Carrier > Add Carrier??
上返佢個網APPLY張ESIM, 之後會收到EMAIL, 入面有兩個QR CODE

1個係用黎加落電話
Network & Interent> Mobile network > Carrier > Add carrier

1個係用黎加黎個CLUB SIM ACCOUNT
YES
我都想知可唔可以唔拎本身張實體SIM出黎用esim(唔係雙卡雙待咁玩)

遲D去旅行想join佢D data plan玩下
2仔冇Add Carrier
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞