[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
你覺得香港有得賣咩

我已經打算 pixel c 再戰十年
都係google store集運
似乎開montion top shot多幾下

部機好快暖暖地

但motion photo係嗰種「屌,早知我開」嘅功能嚟
想買塊Android平板,但唔想用大陸牌子or Samsung.........得返Pixel C
pixel c都算好
我仲用緊shield
已經開始有d lag

特別係開 split screen 嗰時,有一邊 screen 慢動作
Pixel 3 VoLTE呢個問題真係好煩
用開數仔,之前G5都有VoLTE,而家就無,裝埋Magisk個module都無
問數仔CS,個女女又帶我遊花園話你account有VoLTE,你問返電話供應商
Google下見到好多鬼佬都話唔得,台灣都用唔到
頭先手多整左張club esim,都係唔得
其實pixel 3都幾燒電,有無pd尿袋好介紹?
雖然好少拍片,但佢拍片個收音問題真係幾令我卻步

但部P1XL舊電得番7X% health, 出全日街既話一定要用尿袋叉一次電,我都唔知去華強北換電定買P3XL好
買2
喺google官網買係咪要us credit card?
唔洗
好想入手
總結咁多位巴打經驗用邊間集運最好
應該全部都俾Google Ban曬
唔係ban 晒,應該ban淨啲唔免稅嘅倉
唔係掛我等緊感恩節入
樓上好似有人無啦啦idle reboot
我都想買
我好pink呀,個moon
好想買pixel slate
Pixel 3 又爆問題,
充電引發過熱還自動關機

By Sky Yee - 十一月 11, 2018

Google 在10月9日發布的年度旗艦機 Pixel 3 並沒有在香港發售,但是最近外國用戶對Pixel 3 的批評卻引發熱議,看來有不發售可能亦不是壞事。此前,Pixel 3 手機出現的 RAM 管理問題引起用戶不滿,而現在又出現了充電過熱關機的 BUG!

不得不說,Google 的 Pixel 系列手機確實問題很大,每次新手機的推出都有不少 BUG 存在。剛發布的 Pixel 3 手機就已經問題不斷,Google 官方已經承認 Pixel 3 存在 RAM 管理方面的問題,用戶在打開 Spotify 後台播放音樂後,在使用相機 APP 拍照時音樂就會停止播放,目前 Google 承諾會在後面的推送軟件更新中修復。但是一波不平一波又起,不少 Pixel 3 用戶在Reddit、Twitter、YouTube 等論壇上爆料,Pixel 3 在充電過程中發熱嚴重,導致手機自動關機,自帶的充電器和第三方的充電器都會出現這種問題。

目前,Google 並未對此充電 BUG 進行回應。而不少用戶擔心充電過熱關機會損害到 Pixel 3 手機。此外,還有用戶爆料,Pixel 3 還有截圖無法保存、文本信息消失、應用程序隨機凍結等 BUG。此前,Pixel 3 起售價格高達799美元,而這種價格買到這樣的手機確實讓用戶心寒。
黎緊感恩節Verizon傳緊減100蚊咁多,唔知係咪fake news

如果unlocked都減埋就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞