[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
巴打係直接買定online store?
有冇人試過俾 GOOGLE CANCEL 左 ORDER.. 但俾 GOOGLE HOLD 住左個 CREDIT....
mon貼 ebay外
taobao/有無鋪頭有賣?
之前有post 過
個間好似叫 gor
Google Pixel 3 及 3 XL 支援 Wi-Fi 分享變身 Wi-Fi 放大器

機上的 Wi-Fi 熱點功能容許用家將流動數據分享至其他裝置,是一項深受用家歡迎的功能,而採用 Android 9 的 Google Pixel 3 及 3 XL 上的 Wi-Fi 熱點功能,更可以分享正在連接的 Wi-Fi 網絡,全面提升手機的分享功能。(文:黎生)

據了解,Wi-Fi 分享功能目前只在 Google Pixel 3 及 3 XL 上找到,即使 Pixel 2 系升級至 Android 9 依然未有找到這個新功能。至於其他品牌的手機,則要等待更多使用 Android 9 的型號推出才能進行測試。

Wi-Fi 分享功能的啟動方式十分簡單,只要先將 Pixel 3 或 3 XL 連上 Wi-Fi 網絡,再啟動 Wi-Fi 熱點功能,即可以讓其他裝置透過 Google Pixel 3 及 3 XL,連綫至 Wi-Fi 網絡。有了這個新功能,用戶可以透過 Pixel 3 手機連線到只設有一個裝置連線的 Wi-Fi 帳戶(例如旅遊時購買的當地 Wi-Fi),再將 Wi-Fi 分享到其他裝置,甚至在 Wi-Fi 訊號較弱的位置作為放大器之用作「駁腳」,實在十分方便。

咁又幾方便 有冇有3嘅巴絲試下
信用卡需時一個多星期先會放番
其實點解八達通sim出左咁耐都係得csl先有

係其他唔參加定獨家唔俾其他玩
咁你推薦買邊個?
等apple 18W charger, 一係淘返Nexus 5x 6p pixel 既英國三腳charger 落黎

利申:用緊Q5PD
想買個一開幾去旅行用,一個搞掂晒
我用開Q5PD
我想直接買
升啦喂

廢嘅
屌你順豐hold住兩日都唔送我張mon貼去ok
升完有咩唔同?
so far淨係見到條search bar好似transparency低咗
memory 用少咗,之前成日3.x G, 而家around 2.5G
完全唔覺有唔同
走咗去睇,Pixel已經冇128G﹐Pixel XL 128G得番少量黑色,2500買咗部試下。試機既時候冇問題,希望之後唔會中伏
勇者
一代粒U用緊辣殺S82x

希望你冇伏
Pixel3 八達通SIM試左熄MON搭巴士,7仔買野
一拍就得,完全冇問題

不過未試狗鐵閘機
anyway,正式加入pixel家庭
想請教下如果用左八達通sim,自己張個人八達通會唔會廢左?
唔會,因為係轉唔到任何八達通卡入去
八達通SIM你要當佢係一張獨立既八達通卡
有自己既八達通no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞