[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
打算係三禾買二手pixel 2,有一年保,有冇伏?
邊個保???
鋪頭
定上網自己搵二手機算 價錢差唔多
我又唔覺有呢個問題,pixel XL 。可能有部分app或service會trigger呢個bug
咁真係唔知邊到出事
大約少左幾多
pixel 2 有咩貼好?上次淘左個貼,唔知係咪貼錯位,帶埋spigen個套之後唔岩位,一係音量鍵有空位,一係四邊隻角突起左
係張貼同你個套唔夾姐
用咗 差唔多兩個星期 3XL, 發現佢通話質素比我之前所有幾都差.

都係公司用多, 已經有幾個friend投訴我講講下嘢潛水, 聽唔到我講嘢.

潛水呢個問題, 已經好多年冇發生過. 至少由 Nexus 6P 起 至 前兩代Pixel. 都未試過有呢個情況!
其實會唔會因為佢個乾燥功能太強
只要塊面 唔係貼住個mon對面已經聽唔到
但一直貼住嘅話就會好清楚喎
對面仲聽唔到雜聲㖭
Apple 呢條新既 $69 Type C to 3.5 似乎唔岩手機用

部pixel 開到盡都係偏細聲

你睇下youtube review pixel 3 拍片d錄音效果就知啦
真係關個降噪功能事媽?

我仲以為係接收問題㖭.

但係我 通話時全程貼住塊面喎...

有幾次一講電話超過三四分鐘就開始潛水. 收線再打過就冇事.

唔通竊聽?
咁呢樣差還差 但唔關通話質素事
你下次人地聽唔到再留意下
因為我有事瞓喺度聽電話 隻手冇拎實個電話
對面都聽唔到 要貼返面先得
好, 等我下次試下先
個 DAC 應該係喺個 adapter 度㗎? 點會關手機定電腦事
最多係 android 個 volume balance 設定太低咋?
係唔夠力推呀
想問下pixel 2, 3影唔影到raw ?
你個咩 headphone 嚟㗎,要好大 power?
定係 apple 出蠱惑

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞