[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
應該得呀, 我都係諗住咁用, 我係轉左用ESIM, 佢就會DISABLE左張實卡, 想同時用都唔得

而家最煩係本身另外有張CLUB SIM實卡, 入面有漫游PACKAGE, 唔知有冇得轉埋做ESIM
睇格嚟po話冇得轉

http://lih.kg/bKtOKS
咁既話姐係國際版都有Felica啦
硬件似係有,不過日本本地功能應該鎖住左
早幾日收到機睇下GOOGLE有冇D APP係轉FOR PIXEL 好似見到有隻app 係類似唔知sim manager 定 esim manager

但係岩岩再搵又冇左 你可以睇下
有咩特別功能
屌 早知果時唔買定....
啱啱上APK Mirror裝咗最新版嘅eSIM Manager 但冇方法打開佢 陣間試吓用adb格硬開先
我試過osaifu-keitai同埋mobile suica都唔比用

不過osaifu-katai隻APP係其他用到八達通SIM機裝既話係會出唔support, pixel 3裝就會話係個FeliCa client disabled
開唔到 放棄了
美水都係熄mon或係 home都do到
osaifu-keitai個app本身已經內置左係system入面

我諗應該用到
可能有xda高手enable返佢
又或者會唔會root機改device code 做日本就開返!?
一陣開埋個快門聲出黎
唔好咁多幻想啦
冇 embedded secure element 同 key 點會開到
個 app 內置係因為日版同國際版用同一個 ROM
hardware 唔 support 咪 disabled 囉
更新完11月patch free ram好似多翻少少
上個patch更完長期得翻6-700 free ram
而家會有翻900-1000
勇者
係鬼域買左機 香港又搵唔到其他地方有賣STAND
咁多勇者
我寧願畀埋代運運費喺其他地方嘅Google store買啦
寶狼個玻璃貼超差,左中右邊都有白邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞