[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
GDrive,下次真係Local算
我都唔係用 pixel 3
btw 自己搞掂咗,不過頭先用 contactless 俾銀行 decline authorization
其實有無得強制用local restore架?因為個WhatsApp一黎就搵google drive先
銀行app真係好撚神奇
用magisk都會知你改過野
WhatsApp真係cancer嚟
但local嘅話 個file喺新機scan到咩

機未到 貼先到
睇落好似ok
Google pay 都唔關銀行 app 事
淨係magisk左既話google pay都仲用到
但係銀行app就算點hide都係用唔到
以前有試過未裝magisk之前都用唔到
呢隻i狗都有Pixel 2 真係影衰曬
日日幫apple打飛機都話有pixel2
想問下幾錢同邊度買呀?
點解cable restore 佢唔過埋Whatsapp 個folder
保安問題
Pixel 2XL 同 Pixel3 分別大唔大?
部3聽日到 見到有人放2XL $2900
以前可以用AirDroid之類既野拉個WhatsApp data出黎搬
而家唔知仲得唔得
今次我都係用Google Drive restore, 真係好慢
之前我用ES 過
但係見佢有cable restore 以為搞掂晒。。
TB廿幾蚊
不過條cable真係好快
以前htc to htc淨係過data都成個鐘,跟住whatsapp又一個鐘
因為銀行app真係用左好多方法去防root
magisk作者都成日話銀行app麻鳩煩 要多D時間搞
銀行唔做嘢方root唔通幫埋你root?
Google pay 都唔關銀行 app 事
淨係magisk左既話google pay都仲用到
但係銀行app就算點hide都係用唔到
以前有試過未裝magisk之前都用唔到
因為銀行app真係用左好多方法去防root
magisk作者都成日話銀行app麻鳩煩 要多D時間搞
銀行唔做嘢防root唔通幫埋你root?
做咩依加先想買 pixel c

利申:用緊
最好就咁做啦
雖然佢地果幾隻防root好似有方法bypass
等緊pixel slate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞