[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
Pixel Launcher嗰5個app唔係most used 亦唔係recent 而係用AI估你下一步想開咩app 會根據有冇駁耳筒 位置等嚟判斷
咁而家有機會係國際版都有FeliCa, 但係冇講比人知
遲D去日本試下用唔用西瓜卡就知,不過聽聞要ADD落Google Pay好麻煩
thx bro
試下係Google play account setting加日本payment id
上面見到有巴打話個 “仲” 字排到好後
其實Gboard可以唔揀字住 一直打落去 打“仲有” 就出到個“仲”字
咁個「乜」字呢
吓 乜 字我第一個字已經係
我個情況係就到底
我個仲係最頭
你係咪set 咗Chinese traditional 唔係Cantonese

我係倉頡5
乜唔係心尸咩
版本5有心尸!?
我windows都係打開心弓喎
我有日本Google account
但係Google Pay有地域限制,要去到當地先會用位置認payment method
payment id 好似係另一樣野黎
同一個account 可以開幾個payment id
一區一個id
打心弓可以“乜嘢”連住打
心尸就第一個字已經係
我打咗速成十幾年都唔知心尸係得
https://hk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20061021000051KK04394
好多年前啲人都係答心弓
唔知呀 我之前都打心弓 但係佢排到咁後以為打錯 跟住google見到有人話心尸
Google真係撚尻港豬
this apk supports Android Oreo
咩係payment id?
我頭先入左Google Play個setting都搵唔到
Gboard 既速成,可唔可以將打出來排序較後既字,用滾既方式搵,而唔係下拉搵?
成日講 FeliCa 其實係咪想指 Osaifu-Keitai
如果用到 SIM 卡嘅 secure element 就已經用到八達通 SIM
但係咁唔代表用到 Osaifu-Keitai
Osaifu-Keitai 係要喺 chip 上面嘅 secure element 有佢條 key 先用到,google 要俾 licensing fee 㗎
倉頡 5代取碼法同 3代有分別㗎喎
Windows 內置嘅就係 3代
macos 好似係 5代
Linux 就自己揀

3代一定係心弓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞