[親生仔]Google Pixel 討論區 (17)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
無呢幾個問題喎....會唔會咁岩某d機有defect?
Apple啲QC真係好過Google幾皮
但Apple開價愈嚟愈離地
買左xl 3 影左啲相係pixel 自己個mom係靚,之後share比人,係iPhone xs max睇番啲色沉左好多,可能pixel 個Mon 太靚 。。。 sorry 1999
iPhone啲色係淡好多,S8+睇相靚過XS好多
你有無試過長用camera 啲人話有事
我用相機
手機下半部會熱

正常應該上半cpu先會熱
係電話打 *#*#4636#*#*

見到 volte 同 wifi calling個制

開極都開唔到
放入電腦睇下先啦 pixel d相好靚
係台既問題
認唔到pixel個model no.所以用唔到
我以前用有香港行貨型號既台灣水貨都試過
係,真係好靚,有時光線啲假散景假得好似大機影禁
光線靚時啲散景
我部pixel 1 好易過熱 ,又倒水電 ,點搞
Update 左新系統?
我update完之後都係咁
逢叉電都唔可以用住叉
要熄哂wifi 數據叉先可以確保唔會過熱
上網都熱
要洗機
洗左機會好d
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/LLQSxv7tkmg;context-place=forum/phone-by-google
好多人update完pie就中伏
我低過70%電就自己熄機
我同客服講過佢都無辦法
我機又洗過又downgrade返oreo都無用
啲人話換電都無用
要等update,不過11月中都未有
部舊嘅5x仲好用過宜家部pixel 1
我比左四舊轉左位電 洗埋機
依家小心使用中
一熱就要熄哂wifi/data比佢抖
如果唔係粒電應該好快打柴
機問題呀
以前有update係突登出黎幫印度開volte
香港有行貨都未必出個upade俾你, 更何況冇行貨, 如果你之前果部機係買左台版, flash做港版rom就可以開返volte
Google以前有行貨都冇一部用到香港嘅volte, 更何況而家冇。
我之前都係電量低d就自動直接黑屏熄機
pixel1
有冇播歌APP 介紹 唔係串流平台
想播 內置 music file
Google Play Music
白色細機配google原廠藍色case會唔會奇怪
Google Play Music/Telegram
有冇巴打應下我...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞