主攻世界各地cult片三十餘年,你問我答

656 回覆
333 Like 9 Dislike
聖山同el topo我都會返煲 santa sangre睇過一次就冇睇, 覺得似一般B級驚慄片咁
香港好難做到哩個集體效應

反而外國cult真係會定期book d grindhouse 睇cult片,佢地仲會扮到同戲中人一樣,又會一齊嗌對白,好正
當年一上畫我第一日即睇,一直等佢上。
香港邊有戲院肯
除非包場,但又要整到套戲去戲院
幾過癮,netflix好似有1-5集

如果同類型cult片我仲會介紹mage shark進擊巨人大戰無敵巨鯊

鬼玩人
Fight club 都係經典,當年為咗Edward Norton 而睇。
個人覺得聖山d鏡頭攞得好有美感
好享受
正呀,記得有集有條中年男人成日扮晒英雄,去救個bb,最後跑唔切就拋走個bb比d怪獸食跟住自己走鳩左去
唔係

Cult片可以係血漿大平賣嘅電影,但血漿大平賣嘅電影唔一定係cult片
以你標準黎講 香港製造算唔算cult片?
如果算 係咪算係比較成功比大眾接納一套?
因為有精影嘅對白,痴線嘅情節

同埋最主要係塔倫天奴執導
我比較鐘意園子溫紀子的餐桌嗰啲
唔一定要血腥
係個劇情同idea比較衝擊嗰類
有冇咩好介紹
你ig介紹d係咪都係你覺得好睇架
我都幾鐘意睇cult片 但你ig個d好多都冇睇過
Mother!
唔知頭唔知路一定好衝擊
伊波拉病毒點睇?
點解咁多人問力王

好老實本土cult片嚟講力王其實係入門級
聽日放假搵嚟睇吓先,多謝巴打推介
睇Cult 仲要深層意義

好難喎
地獄無門、性女暴力日記、出埃及記

其實仲有好多,我即時腦海浮現哩三齣
以前睇完覺得好驚 大概係噏住噏住嗰種驚 過多幾年決定睇返 算係解開個心結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞