主攻世界各地cult片三十餘年,你問我答

656 回覆
333 Like 9 Dislike
有無咩戲推薦下
如果講港產片

維多利亞一號同老苙算係我睇過近年最好睇嘅Cult片

唔知樓主又點睇?
最尾屌人隻眼
清新型cult片首選
留名
我唔係樓主,不過我會選以下五套:

1. 殘酷的浪漫
2. I Spit on your grave (第一代)
3. Guinea Pig - Devil Experiment
4. 活跳屍
5. Naked Blood
呢套未睇過

好似好正,多謝推介
點睇Freaks 呢套戲? 其實算唔算cult
港產我諗人肉叉燒包同伊波拉病毒都唔少得
港產有套
未世神棍 梁潮偉 陳小春
非色情 但玩到好大 又好笑
北野武的性愛狂想曲 點睇
我好細個比老豆捉住陪佢睇明珠930所以培養出興趣
我主觀印象係中國會爆炸的,我驚睇睇吓會炸死
點睇日本片‘鄰家怪客’?
伊波拉病毒係香港溝片之最
唔一定,血腥位誇張係因為係剝削電影蛻變出嚟

而所謂剝削電影Exploitation film,其實將"Exploitation"一詞直接譯作「剝削」並不恰當,因為「剝削」一般人的理解是壓榨侵奪的意思,但在歐美電影界"Exploitation"有「廣告行銷」的意思,所以《Exploitation film》就是以「促銷題材」為主的電影。而最能促鎖一齣電影的內容是最具有宣傳效果的,像是色情、暴力、血腥、靈異等,但Exploitation film往往又會將內容促銷得太過火,大大仰賴煽色情血腥,以及露骨、誇大其詞的內容描繪甚至不管製作水準,無視於電影自身的內在品質,所以Exploitation film往往被廣泛認為是品質低劣的電影產物。

但儘管如此,Exploitation film有時也能吸引世人關注、和膜拜追隨的Cult Film。
算,因為香港真係冇咩邊齣喪屍片
包情?
Abc太多集,集集都26個短篇,我真係唔記得libido係講咩

今晚返屋企睇返libido係講咩再推薦比你
肥婆好好J

你講果齣係貪吃樹?
推介?

你想睇d唔洗點用腦嘅血腥cult定係深層思考嘅cult

想睇本土、日本定歐美?
愛之剝脫
恐怖雞其實幾寫實

生化壽屍我冇記錯係香港第一齣喪屍片,低成本 low tech 冇咩場境,簡直係符合晒喪屍片嘅條件
我最鐘意睇爛牙駒同佢老婆果條故事線,市井小男人成日充大男人,咩人都恰唔到淨係恰到老婆,但其實佢心底又好愛佢老婆
當呀,但係入門級cult片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞