主攻世界各地cult片三十餘年,你問我答

656 回覆
333 Like 9 Dislike
之前睇hot fuzz覺得套野cult得嚟又鋪排得好好

呢套又玩觸手,分屍,果3分鐘經典一take過鏡頭

唔係為左睇女主角我睇唔落去
有冇睇過北韓啲戲
以前電影節睇過一套
好想睇多啲,但好難搵
想搵你做個訪問得唔得
近排睇左
Enter The Void
The Holy Mountain
Fantastic Planet
仲要石左先睇
搞到呢期個人好壓抑
呢套係因為Sam Neill
嗰陣睇完Event Horizon搵嚟睇
Oh hi mark
The Room唔係cult片
係爛到極致姐
any link?
東京吸血鬼旅館點睇?
呢套覺得有D悶
樓主點睇alex van warmerdam,之前睇咗佢套borgman,幾怪雞幾正 今年電影節又有套類似嘅border,呢套更加痴線
其實咩叫cult片
哩篇文以前打落,你可以睇吓岩唔岩你口味

劇情講述任職於同一家公司的和男女主角彼此互有好感,但因性格內向的原因他們始終不曾開口提起。在一次咖啡館的約會中,兩人經過一番試探,終於確立了戀愛關系。然而戀情剛剛展開,恐怖的噩夢旋即而至。在回家的路上,他們被一神秘男子襲擊,隨即遭到綁架。
當兩人從昏迷中醒來時,發現自己置身一間昏暗陰森的鬥室中,四肢被緊緊固定,而那個神秘男子則面色陰沈地瞪著他們。在接下來的日子裏,他們遭受到難以想象的淩辱與折磨,逃出去的辦法只有一個,那就是讓這個變態的惡魔感到終極的滿足……
-
本片號稱日本版《SAW》,雖頗多效仿不過某些東西只有日本人拍出來才夠味道,故事情節其實頗為簡單不過興奮點還是時不時出現,並且虐待的情節玩得很到位,喜歡看SM嘅人不容錯過。運用虐殘人體某個器官的鏡頭,口味重的我看罷亦覺得痛。
至於本片探討的“你願意為愛的人死嗎?”我想還是有人做得到的,但是願意為愛的人承受片中的酷刑的人,可能就沒那麽多了。

睇過幾次啦
咪話可以冇Saw咁限制住一定要乜乜救贖咁
原來你係哈比
好細個個時睇 唔知係咩戲黎
但覺得好得意但又幾恐怖
而家想睇都睇唔返
嗰陣俾個dvd封面同戲名呃咗以為恐怖片買咗
睇睇下屌你老母咁撚搞嘢
算係一齣可以名留青史嘅恐怖片

但又唔係好岩我口味

我喺哩齣戲學懂不要隨便把頭伸出窗外,否則就會變成男人
屋企有vcd
有dvd
我係Love Exposure 認識佢,係佢嘅代表作,亦喺呢套戲鐘意咗 安藤櫻 同 滿鳥光。
女主角真係好靚女, gif呢幕我都好深印象
不過套戲就真係睇唔明啦
屌你

男人都唔好亂伸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞