主攻世界各地cult片三十餘年,你問我答

656 回覆
333 Like 9 Dislike
我主攻世界各地cult,但不包括鄰近的北方帝國

原因唔係因為鄰國冇好導演,而係佢地電影太多制肘,哩樣又唔拍得,果樣又唔拍得,咁點會有好電影
但山寨得嚟又知觀眾想睇咩夠血
Saw要keep住個故事線冇咁放
咁重有《The Room》、《天機》呢類爛到cult嘅戲
簡單嚟講cult片就係普通人覺得古怪騎呢,但有一批人異常地擁戴嘅電影
我都覺好無聊,果陣想睇《荷李活爛片王》所以要睇佢
爛到盡頭便是cult
依家食完lunch準備開工,所以放工前答問題會比較慢
當然太細個睇成套完全唔知做乜
諗住近排睇返
留名
The Room要有一班人一齊嗌一齊叫先過癮
自己一個睇十分鐘都頂唔順
點睇龍卷鯊?
點睇 feast 1-3集
Cult片係咪一定血腥?搞到我唔係好敢睇
點睇希魔撞正殺人狂

我見有人define佢係cult片但又有畢彼特係到
仲要個男配拎埋奥斯卡
票房又收得

呢套睇落咁主流既戲又點解屬於cult
No la
The room呢啲都係經典cult片但笑到仆街
睇完荷里活爛片王之後自己一個睇the room都好撚過癮喎
點睇力王
可能次序問題
我係荷里活爛片王之前the room
之後先入戲院睇the room
超鍾意Filth 搵埋原著小說嚟睇
cult可能講唔上,不過James 真係做得好好
講人性陰暗面,打蛇之外仲有咩好睇
其實塔倫天奴嘅戲都係主流電影
啲人話佢cult係因為佢嘅戲有好多cult片常見嘅惡趣味元素
經樓主推介的起心機睇咗套水牛66, 好鍾意
反而覺得django unchained 係quentin 最唔cult既一套 雖然都好正 但佢好傳統西式片既復仇既情
樓主好勁 睇好多戲
都唔一定,有時喺體制內反而令導演更有創意咁去表達一啲信息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞