[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
佢唔係雙11都做2299咩?
佢唔寫雙11果日先有?
唔洗都有 詳情你可以pm佢問
ching兩隻完完全全唔同聲喎...
咁我又唔明啦,點解傻仔先會換頭呢? 換"升級線"真係一定比原裝線升級?打個比喻,當你講果600零蚊就係筆直,你換個頭都當你600蚊(當然有平d有貴啦d), 不如你試下你依個range既線係咪真係夾你隻耳機再決定啦,話唔定倒返轉頭都係聽返原裝果條。咁拎果舊錢黎換頭,又係唔係真係傻仔呢?
要記住,唔係真係換左線就一定好聽架!
其實係 問下少少嘢唔想答咪唔好答 係都要串鳩人。一係就態度勁閪咁答人 心諗依加問嘢都得罪你咩
我明白...
但我想講的是...我用緊海皇星改乜鬼嘢頭
海皇星都千幾蚊,你又識講唔玩4.4 好唔抵,但你又諗幾百蚊買條唔知岩唔岩自己聽既線返黎 ,咁不如你正正經經買隻你價值觀覺得佢係值得擁有4.4 既iem再算
聽音樂唔係聽器材,你真係鐘意果隻調音,你又想玩平衡,就算隻iem一千幾百拎去改頭其實都唔係好失禮啫,最緊要自己岩聽(不過坦白講pw果條線你可以去試下既 )
好正好平
本身暖聲耳機,唔知夾唔夾到
我覺得我地又啲唔啱CHANNEL...
我話想換耳機喎
不過唔知VE3定AYA好啫~遲啲再試下AIR咁
海星就繼續插電話啦~
就係見你話遲d換iem但又想搵條線頂住先咪咁同你講囉 可能我講得唔清唔楚 不過講埋iem三隻都幾唔同調音,睇你口味啦,air就都幾雜食既
出去試下再決定啦 真心抵屌
想問下Ls300係咪真係咁差 好似都幾多負評咁 定純粹係因為佢唔值呢個價?
其實我意思係換咗耳機先換線~就唔而家換啦~唔晒錢
可能我表達得唔好...
ANYWAY~
就係3隻IEM都唔同我先1516~
AIR有個圈~我就麻麻地圈~不過之前試都唔係用4.4推...所以又唔想太早蓋棺論定~
VE樂器細緻清晰好多~音場都夠闊~但人聲就AYA出色啲~
因為我都有玩下樂器~所以VE個音幾啱我~但其實我都成日聽流行曲...
2隻都未用過4.4推
最重要的是AYA的看版娘好萌...

好難揀...
用緊ath-e40
覺得人聲幾好,但最近想聽埋樂器聲
想試下Ue900s / ls200
預算2千蚊,求推介

順便想問埋大家點睇dunu 個大陸牌子,上次個sale係咁讚,試過聲又幾岩我,但好似無人問津咁
係真係好差
fitear大部份model都會偏少少濛,睇你係咪真係要好鬼清,看板娘就去買佢個pvc stan返屋企擺啦
最後面果句都已經好接近
有對4pro想reshell邊間好?
睇黎真係麻麻地
因為我耳機壞左 有朋友話比隻ls300我用
如果真係差就唔拎黎用了
但一般$500-800蚊既耳機會唔會比佢好
我覺得我算係木耳
唔該曬巴打們
咁又冇幾百蚊啦~~
其實就算係AYA都係得個名同叫做有個看板娘咁...
外型冇分別...
FITEAR又冇面板GE...
搵個FRIEND幫我買先~~
費事開ACCOUNT...
我想問30R換AK70MK2好唔好??
因為想用MOOV
呢個價位定係有第二D選擇??
我用ROSIE
問問翻原廠做
出面好少做其他廠cm reshell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞