[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
問左CSA, 我係視聽展期間訂的vision ears, 要十月底先到。 請問 有冇人收到貨了?
無錯,我都覺得高階耳機先再玩CM,入門就冇謂做CM啦,你遲D又會換,然後CM二手又放唔出
想問下有咩純銀 cm線推薦
都係嘅
咁等我儲下錢先
如果本身果個牌子既公模配戴感同隔音我會建議做返公模,因為好多cm做到出黎個聲會同公模有出入,而且如果轉返口味又有得放返出去
如果本身果個牌子既公模配戴感同隔音都適合自己耳型我會建議做返公模,因為好多cm做到出黎個聲會同公模有出入,而且如果轉返口味又有得放返出去
用緊
感覺如何?
Prophile8好貴
Sd5s好似幾好推又唔錯
你用邊隻耳機先
想請教各位比d 意見
本身用緊對ckr9 ltd.
最近換左黑磚想玩4.4, 但上到整耳機果d 到問原生條線個頭改唔到平衡, 只能成條線cut 左佢 係耳機粒單元焊個mmcx 頭再自己換線。
計過數買新線+手工埋單加埋要過2k.
想請教下各位建唔建議咁做, 定係直接買過隻新耳機升級算
用緊ve5想轉線

2.5線 筆直8千下有冇攞介
PP8真係好正
我想問zx300有無得用藍牙連接手機聽串流音樂

藍牙連線後手機做source而player做output
但係好貴
現金價都唔貴得sd5s好多
同埋PP8原裝線其實已經幾好聽
新手啱啱入左綠仙女
如果原線剪咗3.5之後係4條獨立線就可以直接上4.4頭

否則就同鋪頭咁講要又焊MMCX又買線。當然焊MMCX有好多種形式嘅,可以由耳機出線位改,咁樣好易變咗聲;都可以保留原線一小段後焊mmcx嘅。

2000買曬線同請人換頭我覺得其實還好,點講都好你係請人搞掂曬所有嘢嘅。如果你識買線基、4.4頭、mmcx插同座、分線器同所需工具,自己又有時間與興趣可以嘗試去改嘅,至少剪完3.5發現得3條線都可以焊返。

講真如果唔係對副耳機太有愛嘅話都係買新耳機同線啦,2000蚊基本都夠嘅
邊間同幾錢先
試耳機線去邊間聽好?
SD4直頭電話直推仲好聲啲冇咁粗聲
PP8得唔係好多間有咋嘛
我果時入手就9字頭囉
係咪灣仔買?
直接升級算,ckr9ltd唔值咁做,除非你好鐘意隻耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞