[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

有無巴打用ier m7?
換左粒comply 耳棉 但插唔晒落底好似張圖咁
會唔會影響到聽歌?

同埋想問下有無人會換埋條金寶線比佢?
同跟機果條有咩分別?
如果camfire orion 有無咩平平地 4.4 線推介?
整VE,係咪都係DMA好?
原裝線拎去改吧
估計現金價9字頭
年頭入手果時9字尾
Ching係喺金聲買?
想問下Onkyo dp-x1a推fxa11推得好嗎?
https://m.youtube.com/watch?v=WdqsH378K7s

之前試過用apple earpods配iPhone 5 3.5mm
去聽唔覺得有低頻 類似水底嗰種重壓低音
0:34—0:39 呢一段直情以為佢冇播放 乜都聽唔到
本身呢一段係係AION 「深淵」嘅地方聽到
就係同音樂一樣一個類似異空間虛無飄渺嘅地方

個人應為如果你乜都聽唔到我覺得你個耳機冇乜低頻 或者分析力唔夠
帶返個頭盔先 #好似係除非唔係
巴打點睇 JH Trifi ?

好多人話唔抵屌
想問下xduoo xd-05 同fiio q5會唔會差好遠,thx
加多少少1650cu
想入AAW Axh or 灰黃鸝,主要聽jazz Rnb 純音樂為主,人聲正常就ok。想問下邊隻好啲or同價位仲有邊隻仲好?
係阿
其實e5000 條原裝線係咪lab 2黎
thx. 得閒拎去改4.4頭先
遲下去試下
呢2隻聲底係點架?

諗住買Jh 有番10仔既味道
有冇巴打用緊Oriolus Reborn, 係咪都係日本amazon買
大家平時點帶部DAP出街
有咩袋仔好介紹
AK70 II袋褲袋,着skinny都係同手機同一個袋
想整aaw W500,有無巴打可以推介間鋪頭俾我
vannuys
我部日水300r 2.5頭接觸不良 去邊度有得整?
是咁的 錢是我俾
以下都係個人意見 呢邊風氣太差所以以後只會係某正體中文討論區發認直文

由於自己左耳比較特別 冇特殊輪廓修正嘅CM 會有少少不貼合 最舒服係經電腦演算法修正嘅UE pro CM耳機 暫時整過四隻 三隻都唔係大廠 UE係最貼耳最細隻
老實說做工有點粗疏 有些位置有很明顯的打磨痕跡
其實只要用一些拋光油就可以解決 但要在當面提出師傅才看到 可以話唔太夠細心
外殼就係佢哋嘅產品特色 唔評論
聲音冇乜問題 有按自己要求額外調音
如果你唔係嫌棄佢偏大舊 二千蚊係底玩
鋪頭佢哋只係比較急進要銷售產品
平心靜氣而論 唔覺得太大問題

另外佢哋有出CM真藍牙無線耳機 有興趣可以自己問吓佢

只有UE pro 這一隻cm更貼耳舒適
音色比公模更加圓潤 應該都係貼合度不足問題

ZX300 改mod
如果係用ZX300A 拎去改嘅話係極度抵玩
講比較嘅話 ZX300 好似四絞平衡頭嘅線
如果金磚就係八絞線 咁改完mod就係六絞線
黑磚冇詳細試聽唔評論
細節上當然係差少少

功率放大同時 FLAC->DSD轉換歌曲時的格格聲會更加明顯 可以話係刀無兩面利 接受到嘅話係可以以蔗渣價錢買近似嘅味道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞