[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Zx300同sr15 各位巴打會點選 本身用緊 inear sd2
個人喜好
如果本身少DSD, 而且prefer sr15, 可考慮ak70 ii
有冇巴打試過ifi micro iDSD BL? 咩評價?
兩款都剩係試過3.5 覺得sr15好過zx300 但唔知zx300加4.4個效果 所以心大心細
如果你用4.4嘅話都要買埋線, 點解唔順便試埋
問鋪頭借條線試就知
1千蚊貨仔嚟講idun算唔錯,唔知巴打聽開咩清新曲風,我自己聽台灣民歌風格為主就覺得可接受,未至於人聲十分清,但係人聲都叫唔差
佢條原裝線係有少少朦既,我用x1a推,但換條銀線又清好多,低音頻都會好好多,手機聽冇問題,我自己都係聽下j pop 人聲係無問題既,只不過覺得個音場係窄d,一分錢一分貨 998$有條靚線3單元,已經收貨
全部都一係neutral一係warm,
A18T係warm,VE8係warm neutral,雙子座係neutral,PP8又係neutral
睇完覺得一係有平行時空,再唔係就自己超壞耳
PP8唔算neutral咩?
katana 差過仙女
請問一下S-em9家下賣幾錢
睇咗咁耐雖然都未算熟

但想入對idun玩下 咩地方有得入手?
新手想入坑
爬左幾日文見好多巴打都推介ZX-300
如果筆直6千至8千(耳機加DAP),聽開pop同band,另外自己打鼓所以中意個base勁d
想請教下各位巴打有咩推介
唔該哂你
m7加zx300
用得sony嘢就盡量成set都係用sony
有冇人用iPhone 聽 想問你地用咩線
玩唔玩streaming先,如有sr15走唔甩,應該就可以裝app
Band還好,如果pop可能會偏暖一啲
有無巴打用開SpinFit隻耳膠
想問下好唔好用
想問下 依家用緊Jupiter ck 想買player 二手budget 2000 要有android download sportify 同3.5mm都要唔差既 各位有冇好介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞