[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
大概幾錢
唔多搵到佢賣幾錢
有冇試聽埋make2同3
無 因為本身已經有e5000所以直接買make 1

4380 2480 1280 有現金價 但問咗好似頭水先依個價再返要等好耐同加價
Make1正 人聲出 音場大 戴起黎都舒服不過就價錢貴
2就人聲遠啲不過Bass出幾多
3就買翻E4000仲好 又平啲
Btw 香港好快有貨

利申中伏有對垃圾SONY WF1000X
想請教下巴打用咩推
有無國磚用家
Zx300 4.4
cayin n5ii用家
N8用家
rich
2*ak4497+2*muses02頂級了
前排我都出左部n5iis 3k1黎講其實幾低玩

我買咗一個月就出n5iis
s版聽落真係開心好多
雖然重左d 但係貴果幾百係值得
有幾開心
平你600蚊
我新手唔識點形容
試隻s版唔覺唔覺試左成粒鐘
之後試返普通版 聽左一陣就擺低左
有冇巴打知黑磚依家咩價位?
Update 一下聽感

聽咗幾個鐘 發覺make 1 既原裝調音其實有d同e5000 差唔多 都係走平均路線

但係e5000就因為低頻比較多 可能同動圈有關 令到人聲有時會比低頻蓋過咗

同時make 1 多咗粒高音單元 所以d高音細節會多高e5000

不過我覺得音場就e5000大過make1
請問各位巴打個耳機濾網甩咗可以點算?淘個番嚟?
另外,如果4000筆直聽metal的話灰黃鸝係咪最佳選擇?
條im02勾耳個位就斷,換線定換其他好
聽開日文女聲, budget 3000 用電話聽唔會帶多部player出街 而家im02已經好滿意, 有無人比下意見
淘是可以,但你預變聲先,或者兩邊換曬等佢一齊變聲另外灰黃應該唔係太適合聽metal
換線慳錢,換耳機試吓LS200?
灰黃我之前去試聽過 覺得人聲太前
建議你去試聽下先 個調音都幾特別下
咁我想問有乜好介紹?
同埋而家用緊嗰隻ls70我呢啲油耳帶到好梗耳 ,有乜耳膠好介紹?
aet07
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞