[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我個人就真係好麻麻暖聲
你試過黑磚未先
mojo聽好多鐵都會有底噪 買poly 不如比個機會自己試埋其他野,反正poly都唔係平,真係岩果個聲先再決定都未遲,又唔係咩限量野
機自己唔得,但你可以用藍牙駁電話,用現話播
變相打埋機都仲得
因為要換4.4頭
用開綠仙 有興趣上pp8s

高音位會唔會收儉咗好多?
因為我係女毒

係咪要夾返多啲銀的線?

請指教
Dap 係 sr15
佢4.4好煩 要自己改
本身想買佢
有無人試過日本土炮廠出果隻 RK01
叫Ar:tio 既廠出香港同日本都無乜資料睇。 日本果邊cu1就好似幾好賣。
巴打有冇自己試左pp8先?
我覺得兩隻走向都差幾遠,如果想要女毒,pp8點睇都唔係好選擇喎
我有去金聲聽過
我覺得 pp8s 真係好平均 但平均得有啲過份
我係諗 如果用銀線
高頻係咪會延伸得多少少

巴打
如果我綠仙想upgarde
有無建議
除咗鋼仙之外
同我一樣踏上PP8再打算換A18T嘅道路啦
如果PP8聽落去第一下唔反感,聽耐左其實會覺得好正
調音似 acoustune ( h1551 cu ) 果d耳機, 人聲較輕偏中高音, 高音無 1551 咁多齒音, 低頻量充足但比 1551 量少. RK01 樂器聲好出, 渲染得好銳利. cu1 賣得好, 除左價錢平一半之外, 主要係佢個音場自然寬廣過 RK01 好多. 另外, RK01 單體比較厚闊, 我就覺得幾 un 耳. btw, 可以試埋 FD01.
A18T

我如果upgrade完耳機
出年2019 會想升級埋DAP 先
我估AK 又會有新機
巴打 PP8 你配咩線?
有無 mmcx 頭?
放心 AK出新機同加價快過打針
係~ 但自己都係鍾意AK 聲底多啲 無計...

如果入sony磚
幾年都唔駛換機...
入sony 磚等40周年
pp8用mmcx的?
有冇清知道fitear個殻爆撚左 過左保養整要幾錢
因為我見金聲是cm
所以想問下有無 mmcx
買完拎去改咪有
不過有啲復智姐
PP8本身cm 2pin黎架喎
配左條普通鍍銀OCC
打算black friday訂完新耳機買埋線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞