[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔得吧unbalanced轉balanced
有冇巴打聽過 dp100 oriolus 同 cayin n5ii

現家抵唔抵買
有咩評價
咁講似係條線2.5轉3.5頭?
是但整條平嘢咪算
用緊cayin n5ii
推力足夠,聲偏冷
係個系統同電池你要用起碼一個月先會正常
... os同電池都有得煲?
我都唔知
初時用個os成日彈,同啲電倒水
聽一個album12首歌咁就冇哂電
但用咗一個月之後就好正常
聽2-3日差唔多150首先冇電
食水深過海溝
1551同Ar M200會唔會唔夾

本身想買zw300
但Ar M200個價跌得咁勁,有少少心動
信我,你試過AR M200 就一定唔會想買。佢嘅操作感覺上係比幾年前嘅國磚更差
咁奇怪
個聲底偏冷 但整體黎講好唔好
你係用2.5?
用 xm3 就直接用手機經 LDAC 連接算啦

我試過 ZX300 + 1000xm2 同手機分別不大,再加上用 ZX300 無得用個 Headphones app,無咗 xm2/3 嘅精髓。

同埋用得 ZX300 就配返個 4.4平衡耳機。
thx ching
不過我用緊iphone 好似無ldac?
係2.5
可能我耳機容易推,如果較中或高增益會出現過推,即係會聽到耳仔痛
較低增益就啱啱好,分離度好高,定位都唔錯,人聲個啲都好清晰
我用過嘅機唔多,但佢呢個價錢比起同價嘅算好聽,買個時我都有試聽過幾部
咁用 ZX300 都救你唔到。

一係轉 Xperia 用 LDAC,一係用 iPhone 駁 XM3
ZX300 留返黎放 WAV

我試過用 ZX300 經 SBC 駁 xm3,d 聲慘不忍睹
thx ching
咁我淨係買1000xm3 先, 再等下年睇下有無新機再算
好似可以用ZX300嘅USB dac模式畀iphone做串流播歌,再用ZX300開LDAC畀1000XM3?
有無人試左plenue L
同p2 mk2比點樣
做到?
但zx300 既usb dac 係咪唔可以用藍芽連去1000xm3? 要插線?
iphone有線連ZX300,ZX300藍牙連XM3

應該得除非唔得
用Usb dac 唔可以藍牙
咁冇計了
想問吓而家pp8大概做緊咩價錢?
已經用左SHURE SE535 好多年 都開始老化咁
筆直3000內 可以換乜? IE80S?
聽開ROCK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞