[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(71)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
稀有度SSS級
用L頭就最好
不過好似冇乜點見過2.5mm L頭
有都唔靚仔
有無巴打試過部 sp1000m,同 sp1000 係咪差好遠?
pentaconn有隻2.5L頭,不過唔知行會唔會入同埋一定唔會平
想問問各位巴打,如果想買6000至8000價位嘅話,聽開女聲同民歌多,有冇咩好推介
3000$ 主要for聽人聲 有冇推介
sd2
Sd2 唔係4千幾咩
落鋪問,應該都係3字頭
最理想只係3000內 唔過3000 學生哥冇乜錢
老人家水雀?千零蚊倒
HS1551CU

水雀要換線先啱聲
SIMGOT EM1呢隻?
灰黃鸝
N40
Campfire orion
呢幾隻點睇
如果真係想洗足3k既咁灰黃我都覺得可以一試既,另外果幾隻除左em1 未試過唔敢答你之外我都覺得麻麻地 雖然ching想主要人聲,但介唔介意講下用緊咩做source同咩類型歌多
1551 都係一個唔錯既選擇
Iphone推 MOOV/joox 聽流行歌 陳奕迅 周杰倫 林宥嘉
咁不如上sony試下n3ap,平衡度幾高 老實講人聲塞可能會唔係咁好聽
水雀係水黃鸝

個人建議試曬佢,耳聽為實,雖然我力推1551CU
買咗zx300
煲緊
個Bluetooth dac功能好正
一直用緊ipod classic加sem6
最近條線有問題就喺度諗不如順便轉用4.4mm
抗算買部sony zx300再加條4.4-2pin 線
線就錢銀有限
暫時諗到acoustune 條ARC43
咁多位大佬覺得咁樣玩唔玩得話?
一直用緊ipod classic加sem6
最近條線有問題就喺度諗不如順便轉用4.4mm
抗算買部sony zx300再加條4.4-2pin 線
線就錢銀有限
暫時諗到acoustune 條ARC43
咁多位大佬覺得咁樣玩唔玩得

唔是大佬,但我覺得咁玩可以,但都要先試聲
會搵日一次過拎埋隻sem6出去試線同機
要換咩線?想入返隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞