入門倉鼠飼養資料庫

626 回覆
251 Like 8 Dislike
冇 以前係寵物店做 冇食過啲美毛糧 個啲呃人
佢有冬白基因 所以毛就又白又滑
美毛 只不過係糧中蛋白質多D
我隻女有麻甩基因

鼠命咁短 我乜糧都溝比佢食 食既野仲豐富過我🤪

呢個係佢啊哥 花栗哥哥

粟米鼠兩日刨清光
有冇相

瘡有好多種,真係要知要睇醫生

一般眼瘡,唇瘡
或者D 汗腺,乳腺閉塞 瘡

另外可能係瘤
可能瘤,不過鼠好易有,因為好多先天基因唔好
又多近親繁殖

整個gif比我整到咁
有 而家整
跟返個比例佢篤精好大篤喎
可能打過 不過冇比你見到 同埋佢好少打 我呢隻係成鬼日打 一曰打幾百次(誇張左 ) 睇到我唔再睇 由佢改到夠
仲可以再大篤添呀 呢篤一般啦
由佢打到夠 仲有呀 如果你見到你隻手有可能痴住左啲白色黏黏地 一粒仔可以搓完禁扁 有機會係你hi到佢啲精
諗下個最貼切既主題
我先
<救救小倉鼠>
內容:倉鼠唔想沖涼

好似雪米糍呀
想問下大家邊隻糧較好?
好多人都用oxbow呢個牌子既糧
但係啲鼠好多都唔鐘意食 因為太素
就好似人咁 一般人都唔鐘意食素 一餐裡面至少要有肉食 或者食下高熱量既野 倉鼠仔都一樣
但我承認我衰 因為太錫隻鼠 成日都比混合糧佢食 食到佢地好肥 因為我係獸醫診所買過oxbow 佢地根本食都唔肯食。。。

你都幾鍾意美化自己,其他例子我唔引用,會唔會其實你係滿足自己而唔係錫?
你咁同怪獸家長有咩分別?

我幫開幾間寵物中心做野
好多變態中女都好似你呢d心態
最初可能出於善心
慢慢變固執

寵物冇咩分辦能力
有好野就食
你「錫」既定義係咩?
我係診所買過幾隻獸醫「認為」適合同對倉鼠好既糧 番到去每次我都用淨半包 次次都見到啲鼠既糧除左撥到周圍都係之外 冇食過 會唔會係食左少少我唔知啦。 但至少我見到大致上都冇少到 我觀察完先再轉番啲混合糧。

咁不如你講下你點樣養鼠講下經驗 等我都學下野呀
天氣開始轉涼各位絕對絕對絕對唔可以用棉花保暖!
坦白講啦其實市面上都冇一款糧係話最合適 我個人建議就係佢哋咁短命 好食嘅嘢都比多啲佢 糧就唔好比死一種 我溝5種 由得佢食得開開心心 當然唔係垃圾糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞